Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 70 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

donderdag 29 maart 2018

Vorige week; bubbelen in Apeldoorn

Alle mensen die op het vorige blogbericht gereageerd hebben : bedankt, jullie woorden zijn een stimulans om weer te gaan bloggen. 

De tentoonstelling van Miniatuurquilts in Apeldoorn was zeer geslaagd.
Een open ruimte waarin meerdere activiteiten samen komen. Een stemburo, een bibliotheek, cursusruimtes. Veel bedrijvigheid, met veel  mensen.

Niet iedereen komt voor de tentoonstelling maar wie weet hoeveel mensen toch van een afstandje hebben staan genieten. De mensen van de catering waren verbaasd dat er zoveel enthousiaste quilters zijn komen kijken. Bijna 800 mensen zijn geweest !

Van mijn hand hingen er ook 3 quiltjes. 'Lente' en 'Zomer' gemaakt n.a.v. een bijeenkomst van ArtQuiltGroepOost, waar we met seizoenen zijn bezig geweest. Herfst en Winter liggen nog op de UFO stapel.

Lente


Zomer

Mijn derde quiltje is een quiltje waarvan de oorsprong in Nieuw Zeeland ligt. Toen we daar vorig jaar waren was ik gefascineerd door de flaxplant. Een stekelige plant met lange bloembeginsels die er hoog boven uit steken.
Deze flaxplant is ook gebruikt om textiel van te maken. In het Maori heet dat Harakeke. En dat is ook de naam van dit quiltje. De afdruk is gemaakt m.b.v. linoleumstempel. Afgedrukt op handgeverfde stof en op papier.




Zeer onder de indruk was ik van de quiltjes die ingezonden waren voor de EQA-uitdaging van 2017.

Afbeeldingsresultaat voor New York Beauty quiltenZo knap om te zien welke creatieve variaties mensen weten te bedenken op een traditioneel quiltblok. Zelf ben ik niet aan die uitdaging begonnen, maar ik had ook niet van die leuke ideeën daarover.
Ik bleef te veel vastzitten aan het blok zelf.

Nederland had het thema: New York Beauty, dat is dus dit blok. Een blok met puntjes.







Maar dan moet je eens even zien wat  onze nederlandse quilters  er van gemaakt hebben. Compleet out of the box.





11 opmerkingen:

simone zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Jo Huijsman zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
شركة المثالية zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
joke zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Hannie de Beer zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
رامز المثاليه zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
johnypoipet zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

dimario

Juan zei

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik niet weet waar ik moet beginnen, mijn naam is Juan, ik ben 36 jaar oud ik kreeg de diagnose genitale herpesziekte, ik verloor alle hoop in het leven, maar net als alle andere zocht ik nog steeds naar een genezing zelfs op internet en daar ontmoet ik Dr. Ogala ik kon het eerst niet geloven maar ook mijn schok na enige toediening van zijn kruidengeneesmiddelen ik ben zo blij om te zeggen dat ik nu genezen ben ik moet dit wonderbaarlijke delen ervaring, dus ik zeg tegen alle anderen met genitale herpesziekten, neem voor een beter leven en een beter milieu contact op met Dr ogala via e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com je kunt ook bellen of WhatsApp +2348052394128

Marleen Overmeire zei

Goede dag, ik ben nu super blij omdat ik zojuist mijn lening van € 69.000 heb ontvangen van dit goede bedrijf - LAPO. Doe er goed aan om contact met hen op te nemen als u een snelle lening nodig heeft. Neem nu contact met hen op via deze e-mail: (lapofunding960@gmail.com) of WhatsApp: +447883183014

Zoeken in deze blog