Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

Borduren

In het jaar 2014 beslis ik mee te doen met een randje per week. Iedere week een stukje borduren aan een stekenrol die uiteindelijk 2 meter lang wordt en 20 cm breed is.
Ik borduur op gewoon borduurlinnen van 11 draden op een centimeter, voor een ouder effect heb ik de stof een dag in de thee gelegd. Het stralend gebroken wit is er dan af.

Hoofdkleur wordt groen en de bijkleur is geel. Maar je ziet wel aan mijn 2 borduurdozen dat er nog genoeg keus tussenin is.

De rol linnen is nog niet afgewerkt, alleen afgezigzagd. Na afloop komt er of een mooi ajourzoompje in of een klein patchworkrandje langs.
Ik heb bij de slijter voor 2,50 een blank houten wijndoos gekocht, en daar is nu alles in opgeborgen.

Iedere week op zaterdag komt er een nieuw patroontje.
Het eerste patroontje is er ondertussen, zondag ga ik daarmee aan de slag.Het is lang geleden dat ik echt geborduurd heb. Hier wat oudere borduurwerken van mij.


Marjolein Bastin ; herfst
Marjolein Bastin ; winter

Marjolein Bastin : Lente


Marjolein Bastin :Zomer

Kerstmerklap patroon uit Ariadne
ABC van Kate Greenaway

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey , toffe blog. Zou je eventueel nog de patronen van de seizoenen hebben?
Groetjes?
Isabelle

Zoeken in deze blog