Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

Overig

Op deze pagina worden allerlei onderwerpen weergegeven die nergens bij horen; beursbezoek etc

Veldhoven oktober 2013


Zaterdag ben ik met Annemiek naar Veldhoven gegaan. Een e-ticket op zak voor de lezing over Art Quilts van Henk Lijding.
We hebben genoten. Bij binnenkomst zagen we allereerst de prachtige quilts van Ans Kastein. In december waren we met Artquilten Oost al naar de tentoonstelling in Didam geweest, en kregen toen een rondleiding van Ans zelf. Die herinnering is nu extra waardevol.
Maar ik was blij ze daar ook te zien hangen, zeker omdat er een prachtig boekje met foto's van quilts te koop was.

Toen op de gang kwamen we een quiltgroep tegen, die de thema's op een prachtige manier uitgewerkt hebben. Wil ik zo aan meedoen !klik

Daarna op zoek naar Quilting Jeannet. Met haar prachtige quilts in vintage kleuren en dessins. Heel ander werk, dan wat uit mijn handen komt. Maar soms kan ik ernaar verlangen weer eens zoiets te maken. Ben ook beslist van plan mijn Pocket of the Posies af te maken. De quilt Bom Jules vond ik erg leuk, zou ik zo willen maken. Hier een setje mooie kaarten gekocht.

De artquilt-hoek in gedoken, en er eigenlijk niet meer uitgekomen. WHOW. Helemaal vergeten het kaartje van de best quilt in te vullen, maar ik was weg van deze . Klik voor een videofilm met meerdere quilts.

De Noorse quilters gebruiken heldere kleuren, en dat is herkenbaar voor mij. Black dog vond ik heel bijzonder.En zeker na de uitleg. Een Black dog hebben betekent depressief zijn. De man op de quilt ziet alles grijs, kijk maar goed naar de cirkel van grijze kleuren voor hem. De niet depressieve mensen zien de heldere kleuren. Mooi weergegeven toch.

's Middags om 15:00 uur de lezing van Henk Lijding meegemaakt;  dat heeft een helder idee opgeleverd over het verschil tussen traditionele en art-quilts. De discussie in Nederland over de artquiltbeweging, moet zeker nog verder gevoerd worden . Een echte beweging moet er nog komen. Er zijn veel kleine groepjes die hun ontwikkeling samen in gang houden, maar er is geen landelijk bindend netwerk. Henk vertelde dat ze wel bezig zijn iets te ontwikkelen, dat dus maar goed in de gaten houden.
Genoeg inspiratie dus, kunnen we weer even mee verder.

Nog wat gekocht? Ja hoor bij mijn huisleverancier mijn eigen. Evolon en vulbare viltstiften en wat inktense kleurpotloden om op textiel te kleuren.Aan het werk dus.

September 2013

AfbeeldingWoensdagochtend kun je me vinden bij de tentoonstelling van Marin in Westendorp.
Marin bestaat 20 jaar en om dit te vieren is er een extra grote tentoonstelling met verschillende workshops gepland. Woon je in de buurt, kom dan even kijken. Meer dan 300 quilts zijn er te zien.

Deze foto stond in de Gelderlander en gisteren op facebook

Woensdag is er ook van alles te doen en te bekijken; Open vanaf 10 uur.

Doesburg , september 2013

De Nationaal Textiel en Vezel manifestatie in Doesburg was weer een feestje. Als je binnen komt is meteen iedere kraam een succes. Daar staan de leuke en bijzondere dingen. De sfeer is ook heel geanimeerd. Bij alle kramen wordt gepraat. Mensen lopen niet zo maar langs, maar stellen vragen en willen weten wat de dingen zijn, hoe de dingen gemaakt worden. Stich-at-Home liep te snuffelen voor nieuwe ideeën en nieuwe trends.
Veel over vilten met de prachtigste voorbeelden. Kleding van vilt gemengd met delen van een sari. Echt heel bijzonder.
Werken met wol, katoen, hennep en papier, en alle bijzondere materialen waren er te krijgen. Breien met papier, te zien in de stand van tijdschrift Vezel.

Heb zelf een paar oude linnen theedoeken gekocht, een  stuk zijden organza en een rol heel dik polyestervlies van Trapuutjes. Heb staan watertanden bij de mooie wol en de mooie zijden draden. Maar ja de kasten puilen uit van de materialen, dus eerst maar eens opmaken wat ik heb. 


Algemene tentoonstelling 2013

Vandaag naar Alkmaar geweest. Gelukkig kon ik samen met Annemiek meerijden met regio Twente, die met een bus gingen. Ingestapt in Markelo en uitgestapt voor de kerk.

Het was een geweldige dag. Veel mensen gezien die daar allemaal hangen  met de prachtigste werken.
Mensen van mijn Quilten Speciaal groep tegengekomen, die natuurlijk ook allemaal kwamen kijken wat groep 11 (wij zitten in 12) hebben gemaakt. Zeer afwisselend en zeer de moeite waard !!!

Deelnemers van onze ArtQuiltOost groep, waarvan 4 mensen daar ook iets hadden hangen. Het is leuk elkaar te ontmoeten en bij te praten. Per slot moet het seizoen van samen doen nog starten.

Dit jaar hingen er meer Artquilts dan vorig jaar, en dat is een ontwikkeling waar ik erg blij mee ben.Waaronder een prachtige quilt van Hannie

Ik moet ook nog opbiechten dat ik voor het eerst in 11/2 jaar een lapje stof gekocht heb. Kon deze niet laten liggen.

Verder heb ik de nieuwste Quilt en Zo gekocht, met een artikel over Hannie en Marin en een heel uitgebreid artikel met Quilting Jeannet. Ik was ook blij dat ze aandacht hebben besteed aan het overlijden van Ans Kastein.
Artquilts in Nederland van Henk Lijding kon ik ook niet laten liggen. De lezing en tentoonstellin  in Gouda (begin mei) heb ik gemist, maar het boek wil ik zeker hebben en lezen. Een boek met prachtige foto's van art quilts. Een groot deel van deze Nederlandse Artquilts komen in Veldhoven te hangen. Weer een reden om daar naar toe te gaan.
Verder een klosje garen, en een busje spoelmiddel. Heel bescheiden geweest met mijn inkopen dus.

september 2012 Gisteren met Annemiek naar Deventer geweest. Wat is Deventer toch een gezellige stad.
Veel mensen gezien. Quilts van nog meer mensen bekeken. Ik heb veel foto's gemaakt, van quilts die iets hadden dat me aansprak. Een idee om vast te houden.

Er waren niet veel winkeltjes, maar stof kopen we bijna niet. Ik heb wel een stukje off-white achtergrond stof gekocht voor mijn LOLquilt. Stofjes genoeg overgelaten. Dus iedereen kan zich nog uitleven


Bij Stof tot Verven verfstof gekocht en verfmengbakjes, een sponskwast, angelinavezels, garen, 3 soorten lintjes om mee te stikken. Tot slot in Deventer bij de stempelwinkel nog wat stempels, een met mijn naam, een met "handmade"en een leuke pompoen voor in de herfst (die laatste kostte maar een euro).
Het adres van die leuke stempelwinkel is Kleine Overstraat 69 in Deventer met de quiltroute kom je door de straat!!! Zeer de moeite waard.Juni 2012
Afgelopen vrijdag was er weer een Achterhoek Bee , deelnemers uit Haarlo, Rekken, Borculo, Neede,Vragender en Ulft.
Een van onze leden had de respectabele leeftijd van 50 jaar bereikt.  Ze wilde beslist niet dat er iets aan gedaan werd, geen Sara in de tuin, geen bord in de tuin.....
Dus hebben we   voor haar een sara quilt gemaakt.

Gelukkig is ze er blij mee, anders hadden we hem in de verhuur gegooid. !
Van verweesde blokken was deze quilt snel gemaakt. Hoe je op een simpele manier toch snel iets kunt maken. Een middagje blokken uitleggen, ontwerp bespreken. Iedereen doet een deel. Een middag in elkaar zetten en 2 mensen hebben de quilt afgewerkt.


maart 2012

Ondertussen is maart begonnen. Meteorologisch is de lente begonnen, maar buiten lijkt het ook echt op de lente. Het is zacht, er komt nieuw groen en de vogels fluiten dat het een lust is.

Februari is wat betreft het winkelen in eigen kast goed gelukt. Ik heb geen nieuwe stoffen gekocht. Wel geruild; ik ben dan ook heel blij met het initiatief van Renee voor de lapjesruilsite. Geweldig idee toch, geef je stoffen een betere kans.
Ik weet niet of ik dit een heel jaar volhoud. Voor mijn LOL project kom ik nu al achtergrondstof te kort.
Maar ik ga proberen deze zelf te verven. Op vrijdag 2 maart ben ik thuis gekomen met een hoeveelheid witte katoen die ik samen met 2 andere leden van ArtQuiltenOost de komende weken ga verven.

In Februari heb ik ook bericht gekregen van het Quiltersgilde dat ik in de tweede groep van Quilten Speciaal mag starten, vermoedelijk start deze in september.

De afgelopen dagen was het even rustig met blogberichten, het was een aantal dagen achter elkaar oma/opadag; en toen was oma hier druk mee. Omdat we vaak 2 kleinkinderen tegelijk hebben, is er via marktplaats een tweelingbuggy aangeschaft. Zo kunnen samen naar de koetjes van de buren en een rondje met de hond lopen. Goed voor ons allemaal


februari 2012
+ een meter lutradur 100
Zaterdag toch naar de handwerkbeurs geweest. Niemand gezien, terwijl er best wel bekenden rondliepen en ook mogelijke digitaal bekenden. Veel gezien MAAR geen stofjes gekocht. Wel een paar andere dingen.

Een digitale weegschaal voor het stofverven, voor het heel precies afwegen van de verfstof.
Een meter lutradur 100, de stevige soort, waar je goed boeken mee kunt maken. Twee rolletjes glinstergaren, en 1 thermoscreen en 2 thermoscreens besteld.

Er stonden veel wolkramen, ik was nog op zoek naar een patroon maar heb niets gevonden. Maar even googelen.


jaarwisseling 2012


Gelukkig nieuwjaar voor iedereen, die dit leest.
Ik wens iedereen een goed jaar toe. Wat goed is zal voor iedereen anders zijn.

Belangrijk, voor mij, zijn gezondheid en de mensen in de kring rondom mij heen. Daarna komen de mogelijkheden om me uit te leven: quilten en verven, denken in beelden, zaken die me bezig houden weergeven. Wandelen in de natuur, mijn hoofd fris houden en met beide benen op de grond blijven staan. 

Heb ik nog voornemens ? Het enige voornemen is dat ik intensief wil genieten van de dingen om me heen. Daarnaast stel ik me wel een aantal doelen. Niet om kost wat het kost na te streven maar doelen geven richting aan mijn leven. Het voorkomt dat ik me weg laat zakken in niets doen.

Wat zijn mijn doelen voor 2012

  •  geen bedrukte quiltstof meer te kopen, anders dan voor sashings en achterkanten. Ik ga mijn eigen stoffen verven.
  • ik heb me opgegeven voor de cursus Quilten Speciaal van het Quiltersgilde en ik hoop dat ik de kans krijg hier aan mee te doen.
  • 1 dag in de week ga ik aan mijn ufo's werken (SBS, Ciwil War en Pocket of the Posies.  Blokken moeten aan elkaar genaaid worden, dan moet er worden gequilt en verder afgewerkt. Dit zijn alledrie  langer lopende projecten.
  • mijn Round Robins van 2011 afwerken
  • veel experimenteren met materialen, en naast de kleinere projecten een grote artquilt maken
  • en natuurlijk de maandelijkse AA en/of fibermailkaarten

ik verheug me erg op de bijeenkomsten van Art-Quilten-Oost om nieuwe ideeën op te blijven.

December 2011
Dit jaar heb ik net als vorig jaar meegedaan met de Kerstruil die door Katrien georganiseerd is.
Geweldig dat zij dit ieder jaar weer doet. Je maakt en ontvangt een kerstpakket met  kadootjes, die te maken heeft met de letters van het woord KERST. Het is wenselijk dat  een van de kadootjes zelf gemaakt is.
De pakketten zijn voor 10 december verstuurd en dus voor Kerst bij de deelnemers thuis. Pas op tweede Kerstdag vertellen we er over op onze blogs.  Vandaag zijn er dus berichten over de Kerstruil.

Mijn pakje heb ik op  10 december gekregen en het zag er binnenkomst zo uit.

Ik ben niet zo'n geduldig type dat ik tot de Kerstdagen kan wachten, dus ik heb de volgende dag in alle rust uitgepakt.
Maar laat ik jullie eerst laten zien wat de nog ingepakte inhoud van het pakket was.En hiermee heeft Katrien  mij verwend: 5 pakjes in feestelijk papier met een duidelijke letter erop, een kerstkaart en een heerlijk geurzakje.Gauw de pakjes uitgepakt :

K van Kerstsokjes (zijn ze niet beeldig ?)met wat extra's en katrien kent me goed, draden etc. komen hier altijd goed van pas.


E voor Engelhart. en wat Katrien niet kon weten is dat ik heel lang engeltjes gespaard heb. Deze engeltjes hangen in de kersttijd altijd in ons grote raam in de deel-deuren . Dit engeltje is eigenlijk een geurengeltje en hangt nu bij ons op het toilet, zij geeft de heerlijkste geuren af.  Helemaal goed dus zo'n kadootje
R voor Rozenlapje en een Rendier

Het rendierhangertje heeft een prachtige plek gekregen in een van onze vele binnendeuren met kleine raampjes.En het rozenstofje ligt bij mijn voorraadstoffen.


S voor Sneeuwman en Servet.
Ik kan je vertellen dat de servetten gisteravond bij onze familietapasavond zijn gebruikt, er zijn er nog een paar over voor de komende kerstetentjes.
Past precies in ons huis.
De Sneeuwpoppen zijn zo succes: ik heb er nog 2 bij gemaakt voor de kleinste 2 kleinkinderen, dikker opgevuld met een piepje erin. Hun eerste kerstkaart. (helaas geen foto van gemaakt)


T voor Tasje en Thee
's Avonds drink ik altijd thee, en ik heb  mijn eigen theetjes altijd bij me, tot nu toe in een doosje, maar nu heb ik een toepasselijke theetasje !
Geweldig toch, ook dit kado is dus een schot in de roos.

Katrien ontzettend bedankt voor deze leuke, heel toepasselijke kado's. Ook heel leuk dat er zo veel eigengemaakte dingen tussen zitten, want daar houd ik het meest van.
Ook bedankt voor het organiseren van deze kerstruil 2011

Mijn kerstpakket is naar Isabella gegaan. Zij zal daar over bloggen
Even een kerstpauze.Maar tot die tijd even een pauze.Vandaag kwam DS1 Ties brengen, want donderdag is onze oma/opadag. Hij keek rond en zag nog geen kerstboom. Nog geen tijd voor gehad.Hij reed weg en belde een half uurtje later op. "Er komt zo iemand met een kerstboom en die tuigen ze helemaal voor je op". Ik was sprakeloos en dat ben ik nog van deze boom. Onze eigen glazen en zilveren ballen zijn gebruikt. De rode ballen zijn dit jaar in de doos gebleven.


Ondanks het oppassen heb ik vandaag nog even linten voor de kerstkaarten genaaid. Ik zag deze oplossing bij iemand anders. Een rood lint aan 2 kanten van de deur en aan de onderkant een stuk elastiek. Zo kan ik 3 rijen kaarten ophangen (met een kerstknijpertje) aan beide kanten van de deur. Simpel maar heel  handig.


 Deze linten kunnen straks weer opgeruimd worden voor volgende jaren.

Het is bijna kerstmis. Afgelopen weekend hebben wij ons huis in sfeer gebracht. De kerstboom moet nog gekocht worden. Vroeger hadden we altijd een hele grote boom van meer dan 2 meter. Nu doen we het wat kalmer aan en zijn we tevreden met een kleiner boompje van 1 meter tot 1,5 meter....  Alle overige versieringen hangen en staan. De engeltjes hangen in het raam, de kerststalletjes staan.
Het is opvallend hoeveel home-decoration ik in de loop van de jaren zelf heb gemaakt.

Behalve mijn huis heb ik ook blog aangepast. Een collage van allerlei kerstversieringen bovenaan. De aftelling tot kerstmis ook geplaatst.
Het is altijd een leuke tijd. Kerstavond vieren wij  met onze kinderen, we nemen allemaal een hapje mee. Zo organiseren we onze eigen tapasavond. Smullen en veel lachen. We spelen een spel. Iedereen neemt een kadootje mee van 5 Euro en iets ouds waar je van af wilt. De gekste "foute"zaken komen langs. Sommige kadootjes zie je het  hele jaar terug, die gaan van de een na de ander. Andere jaren hing er  altijd een groene krans naast onze deur.
Zelf gemaakt met  groen uit onze tuin. Maar dit jaar wilde ik eens iets anders.

Een grove krans heb ik wit gespoten, met  een wat antieke look. Daaraan allemaal rode, witte en wat zilveren lintjes.

Het valt erg tegen hoeveel lintjes je daar voor nodig heb.
De krans is nog te kaal. Komende dagen nog maar rode lintjes stof snijden en de krans voller maken. Het geeft wel een vrolijk geheelOndertussen is ons huis steeds verder in kerststemming. Aan de gebintsbalken zijn grote kersttakken gehangen. Deze versiering geeft een heerlijke geur in huis.

Op de achtergrond zie je hier allemaal blikjes. Een hobby van DH. We hebben ongeveer 400 nederlandse gebruiksblikken staan. Je ziet hier een gedeelte.


Woensdag was ik overdag niet online. We waren naar Utrecht. Mijn DS3 is geslaagd voor zijn doctoraal diergeneeskunde. Dit betekent dat 2/3 deel van zijn studie er op zit , hij moet nu nog ongeveer 2 jaar co-schappen lopen. Daar begint hij in februari mee.

Omdat de W in het eind van het alfabet zit, was onze DS de laatste in de rij. Zeer tot onze verbazing nam hij het woord en bedankte zijn mentor, die net met een soort vut was gegaan. Dit was ook haar laatste
uitreiking.

Mijn zoon is de derde op deze foto met de bloemen in zijn armkerstruil van Katrien
Na een drukke en emotionele week konden we dit weekend even ademhalen. Zaterdag hadden we nog een verjaardag in huis. DS3 was jarig geweest en hij heeft voor de hele groep gekookt. En het was heerlijk met heel bijzondere gerechten.

Zaterdag kwam ook mijn kerstpakket aan het eind van de middag om 4 uur. Ik stond toen net 2 tafels te dekken. Het kerstpakket heb ik toen maar even op een kindveilige hoogte weggezet en gisteren heb ik het in alle rust open gemaakt. Dat was leuk, hele leuke kadootjes, leuk verpakt. Drie pakketjes waren zelf gemaakt en dat vind ik toch het leukste. Maar  meer vertel ik niet, dat krijgen jullie allemaal te zien op de tweede kerstdag. Ik laat hier alleen even het pakket zien.


Even nog een aanvulling...... Bij het openmaken kwam ik dit tegen . En ik was meteen verrukt.
Inpak bubbeltjes plastic met grote bubbels. Mooi voor monoprinten of voor stempelen.

Met onze vriendin gaat het goed. Vrijdag zijn we naar Rotterdam geweest en morgen gaan we weer. Ze hoopt morgen meer te horen over het type kanker dat ze heeft. Maar tot nu toe is ze heel goed uit de operatie gekomen en loopt alweer met begeleiding. Ze is heel blij met het ziekenhuis waar ze ligt, en voelt zich daar volledig op haar plek. Complimenten voor het Erasmus dus.
Vandaag op 5 december ben ik druk bezig geweest voor de kerst.
Er zijn wat kerstkaarten verstuurd EN mijn kerstpakket voor de kerstruil is vandaag verstuurd. Ik ben benieuwd bij wie ik dit pak morgen terug zie. Omdat ik over het pak verder moet zwijgen tot met kerstmis wil ik hier 2 kerstkaarten laten zien.
Swaps
Dit jaar doe ik mee met de Kerstruil van Katrien. Dat heb ik vorig jaar ook gedaan en dat vond ik toen heel leuk. Mijn kerstpakket heb ik gisteren op de post gedaan. De pakketten moeten voor 10 december gepost zijn. Het wordt nu dus spannend wat en wanneer ik iets mag ontvangen. Ik zit er helemaal klaar voor.

Daar naast doe ik mee met een lapjesruil van het prikbord. 20 kerstkaarten versturen met een lapje van 15 x 15. Zo krijg je zelf dus 20 kaarten terug en ook 20 lapjes. Ben heel benieuwd wat ik daar van ga vinden.  Deze kaarten moet ik nog inplannen, ben nu eerst bezig met de 60 kaarten voor familie, etc.

Bij de fibermailgroep doe ik mee met de ATC-kaartjes en ik ga vandaag nog 3 kerstkaarten van 10 x15 versturen.Creativiteit
Wie werkt daar nu niet aan ?
Nieuwsgierig ?  Even hier kijken

Weblog
Van maandag op dinsdag 's nachts of 's morgensvroeg ben ik over de 50.000 hits gegaan.  Gisteravond waren er nog 13  te gaan. Vanochtend  om 9:00 uur was ik er overheen. Maar wie ?? en wanneer precies ?
Niet iedereen laat een reactie achter.

Quiltetui met vakken
Tijd voor een give-a way. Waar doe ik iemand een plezier mee. Er zijn een aantal mogelijkheden en de winnaar/winnares mag kiezen.
Ik zal laten kiezen  een charm pakket  van Moda, een schetsboek met een versiering, of nogmaals een quilttasje.


moda charmpack


Hoe doe je mee ? Iedereen die belangstelling heeft kan een bericht achter laten. Uit alle berichten trek ik dan 24 uur later een winnares of winnaar.
De give-away van twee berichten hiervoor is gewonnen..

Er hebben 27 mensen gereageerd, 26 vrouwen en 1 man. Leuke reacties en inderdaad op naar een verdubbeling.
En laat nu die ene man door mijn man (de notaris in 3-delig pak) uit het emmertje getrokken worden.
Ja  Aart   is de winnaar !! En Aart heeft gekozen voor het schetsboek.

Dit schetsboek is versierd met geverfde vliesofix. De geverfde vliesofix is in onregelmatige banen gescheurd en op de kaft van het schetsboek gelegd. Er zijn allerlei stukjes organza, een lintje, goudvlokken en glitters opgelegd. Alles is vastgestreken. Nadat het geheel goed droog is, heb ik er acryl wax op gesmeerd om het geheel te beschermen.

Vanochtend hebben we in Zutphen met de groep ArtQuilten Oost een werkbijeenkomst. We gaan bezig met transferverf en lutradur. Morgen hierover meer.


Familie
Hier een hele trotse oma.
Maandagmiddag kwam mijn kleindochter Alysa  kerstkaarten vanuit school verkopen.
Deze kerstkaart heeft ze zelf gemaakt. Ik heb meteen 2 pakjes gekocht.

Prachtig toch, kan zo als patroon voor quilt gebruikt worden.

eind oktober: de handwerkbeurs in Rotterdam
Ik stond buiten op mijn DH te wachten en kon het toch niet laten een herfstprintje te maken, zo maar naast de Ahoy. 

Gisteren ben ik naar de handwerkbeurs in Rotterdam geweest. Ik had vrijkaartjes van Handwerken zonder Grenzen gekregen.
Een dagje uit dus. Heel gezellig, ik kwam er Quibi maar haar DD en DM en Joke tegen.


Ik was nog nooit in Ahoy geweest , wat een enorm complex,

Ik heb een prachtig boek gekocht,
zwarte tyvek, wat kerst dingen, iets van Bobbin en 2 stofjes voor de  Round Robins. Voor de RR waar ik nog mee bezig en voor de afwerking van mijn eigen RR. Dat valt allemaal dus nogal mee.

De handwerkbeurs in Zwolle is minstens net zo leuk en ik denk groter wat betreft het aanbod en het aantal leveranciers.


5 oktober regiodag in Dieren

Ja, ja ik moet vlug zijn. Bij Aart was ik al te zien, goedgehoed.

Gisteren was het regiodag van Gelderland Oost.. Het was de 45-ste regiodag, reden voor een feestje.
Na het welkom, werden we aan het werk gezet. Ieder van ons had 4 lapjes gekregen, die moesten diagonaal doorgesneden worden. Twee verschillende kleuren aan elkaar naaien en  weer doorsnijden.  Rechts zie je een voorbeeld maar dan met zwarte biesjes tussen de vlakken. Een goed model voor een vlug klaar quilt.

Daarna de show-and tell, waar deze "bekende" de spits mocht afbijten met zijn mooie quilts

Er hingen veel quilts in de zaal en er kwam nog veel uit de tassen. Mijn beegenoot liet deze flying geese zien.
flying geese van Manon
Het is iedere keer toch weer verbazingwekkend hoeveel er uit die boodschappentassen komt.
Sommige mensen hebben wel een hele hoge produktie en maken de prachtigste werken. Veel traditioneel werk. De Art kwam van Aart. Wel een aantal mensen met eigentijds werk.

Na een heerlijke lunch kwam het middagprogramma en dat was lachen. Met een echt West Fries accent werden er vele hoeden vertoond. Wil Gorter  heeft een hoedenmusuem  in Andijk.
Ze  kan prachtig en met veel anekdotes vertellen over haar hoeden. Hoeden vanuit andere culturen, van andere geloven, hoeden met een historisch verhaal, hoeden met een familieverhaal.... zeer de moeite waard.
Tot slot de hele zaal met een hoed. en toen hebben we nog een hoedenlied gezongen.Eind september; tentoonstelling in Doesburg


Het was meteen gezellig toen we binnen kwamen in de kerk in Doesburg. Er hing de vrolijke sfeer van een echte markt. Er waren veel, veelkleurige kraampjes, waar prachtige dingen te koop waren. Er was zo veel te zien, en te kopen dat ik maar eerst helemaal rond ben gegaan, en toen heb ik pas besloten wat ik ging kopen. Ik heb staan watertanden bij de handbeschilderde kleding van Liesbeth te Velde. Maar ik heb 2 dingen gekocht. Een verfje bij Trapsuitjies en een hele mooie lap bij Do van Iwaarden. Een prachtige lap met de kleuren groen en blauw.  En toen was mijn portemonnee leeg.
Een prachtige viltlap, met een uitstulpsels, zo kan vilt ook in een quilt verwerkt worden.

Stichting Textielplus stond er ook met een kraam met enkele experimentele werkjes. (foto  rechts). Met deze mensen hebben we nog gepraat over de sfeer in Doesburg en de sfeer afgelopen jaar in Deventer. Zij vertelden dat zij volgend jaar weer in Deventer de Textiel Plus Kunstdagen organiseren, maar dat er meer en meer variatie te zien zal zijn. De data voor Deventer zijn 16 en 17 maart 2012 in de Lebuïnuskerk in Deventer.
Mijn maatje op deze tochten heeft zich laten verleiden tot het kopen van sjaaltjes (voor het punchen) mooie viltstroken en leuke afvalstoffen van de "Vlinder". Ze was nog redelijk bescheiden want we kwamen ook een fibermaillid tegen dat zelfs met 5 tassen liep !!!!!  Hoe leuk kan het zijn. Buiten in Doesburg zag je op bankjes en terrassen allemaal vrouwen met tassen zitten, heerlijk van de zon genieten.  Een wel bestede ochtend.12 september 2011
Deze week was ik even 2 dagen afwezig. Maandag zijn wij naar Leiderdorp gegaan naar vrienden van ons. Dinsdag ben ik mijn vriendin naar de Tentoonstelling van het Quiltersgilde geweest in de Pieterskerk in Leiden. Ik vind het altijd geweldig om in Leiden te zijn. Zo'n stad ademt van alles uit dat mijn klein boerendorp niet heeft. Ik geniet van de steegjes, de sfeer in de binnenstad (Thuis geniet ik van andere dingen). Dicht bij de Pieterskerk is een winkel met heeeeeeeeeele mooie wol. Daar kijk ik altijd mijn ogen uit.

In de Pieterskerk waren veel quilts te zien. In de catalogus staan er 239 vermeld. Er waren veel traditionele en eigentijdse quilts. Het onderscheidt tussen deze 2 categorieën is niet altijd helder. De maker/maakster bepaalt waar de quilt onder hoort te vallen. Dat geeft wat willekeur.
Ik vind het jammer dat er zo weinig Artquilts waren; deze rubriek mag van mij groter worden.
Er was van alles te zien, zoveel dat je eigenlijk aan het eind niet weet, wat je nu de mooiste quilt vond. Nu ,enkele dagen later, komen de kleden, die bij Quilten Speciaal hingen vaak in mijn herinnering terug. Zoiets zo ik graag willen maken.
Er waren dit jaar ook veel Baltimore quilts te zien, veel echt handapplicatiewerk dus. Met bewondering hebben we gekeken naar het zeer fijne handwerk.
Ik kwam ook nog enkele bekende quilts tegen, van fibermailmensen en van ArtQuilten-Oost. Maar in levende lijve heb ik geen bekenden ontmoet. Als ik op zo'n tentoonstelling rondloop dat ben ik gefocust op de quilts, en eigenlijk zie ik dan geen gezichten.
Veel gezien, veel indrukken opgedaan en ook nog enkele lapjes gekocht. Maar voor de winkeltjes hadden we nauwelijks tijd of ernergie over. We waren er om 11 uur en vertrokken om half 5. We hadden ook nog naar het Weverhuisje willen gaan  naar de tentoonstelling van Cherilyn Martin. Maar  helaas, dat was al gesloten.
Geboorte kleinzoon TIES

Terwijl ik vandaag met mijn oudste kleindochter naar de Spelerij in Dieren was, is om kwart over twee onze kleinzoon  "Ties" geboren.
We hebben allemaal naar zijn geboorte uitgekeken, want hij was 5 dagen later dan uitgerekend was. Aan het eind van de middag zijn we nog gauw even naar het ziekenhuis geweest om hem te bewonderen en de trotse ouders te feliciteren.
Morgen mag Ties naar  huis en kunnen we hem nog "ponderen". Ties woog bij de geboorte 3830 gram en is 52 cm groot. Een flinkerd dus. Op de foto is hij  ongeveer 4 uur oud. Ties houdt nu al van memory, zijn geboortekaartje is een memoryspel. In deze serie "nijntjes"figuren zitten 4 afbeeldingen die te maken hebben met Ties, 4 die te maken hebben met zijn moeder en 4 die gaan over zijn vader.

Om je een beter beeld van de figuurtjes te geven hier een deel van het kaartjeOns hondje Maya

Hierbij stel ik jullie voor aan onze nieuwe huisgenoot.
Onze vorige hond (Iris, een golden retriever) is vorig jaar met pinksteren overleden en deze week hebben wij een nieuwe pup in huis gekregen.
Met de veelbelovende naam MAYA.

Maya is een labrador retriever; een zwarte. Ze is erg ondeugend, en vraagt iedere minuut om aandacht en correctie.  Maar is ze is bijna zindelijk! Ze is snoezig en we genieten er allemaal van


Hoewel ik moet zeggen dat sommige leden van mijn gezin de neiging hebben tot puppymisbruik. Zo moest ze gisteren de oordoppen dragen. Tot overmaat van ramp viel ze in een gat in het weiland.
Begin juni 2011
Wat een geweldige dag hadden we gisteren. We, zijn 4 vrouwen van onze AchterhoekBee. We zijn naar Vaassen gereden. Ongeveer 80 kilometer vanuit de Achterhoek.
Het was gezellig, veel geklets. Herkenning (2 van ons zijn in Apeldoorn opgegroeid). Veel gelachen.
En waar we voor gingen: veel mooie quilts in een prachtige omgeving. In het kasteel hingen van onder tot boven veel mooie quilts. Bekende quilters-namen tegengekomen: Aart, Marjolein, Conny, Jelly, Christina. Veel mooie patronen/ideeën gezien, zowel traditioneel, eigentijds als artquilts. Voor ieder van ons wat wils.
De quilts hingen tussen de schilderijen van de familie (van Rossum,natuurlijk) en tussen de mooie oude meubels. Ook waren er mooie gordijnen, die hersteld waren en er was een schitterende antieke quilt op een van de bedden. Met daartussen de quilts van onze tijdgenoten.
We mochten in het kasteel geen foto's nemen, dat was wel jammer want ze hadden ook geen catalogus. Dat is eigenlijk het enige wat van mij anders had mogen zijn. Volgende keer schetsboek meenemen om de ideeën vast te leggen.
Ik snap waarom het  niet toegankelijk is voor  mensen met een rolstoeler en rollator. Het zijn veel trappen met vooral veel lastige draaiingen. Maar prachtig.
lunchtijd
Ik heb nog wat foto's van de sfeer gemaakt, om jullie te laten meegenieten.

laan met winkeltjes


BEE- UITJE
Onze beebijeenkomsten staan even stil (zomerstop). Maar we gaan in kleine groepjes nog wel naar verschillende beurzen of naar een quiltstoffenwinkel. Gisteren een inspirerend bezoek gebracht aan het Vriezenhuis in Winterswijk. We kregen om te beginnen een kopje koffie heerlijk buiten in het zonnetje. Wat wil een mens nog meer.

Toen we binnen aan het rondneuzen waren (wat een boel stoffen!!!) kwam de eigenaresse langs. Een hele inspirerende dame, met een drive voor dingen die het leven leuk maken. Ze vertelde dat er vaak dames bij haar op de bed and breakfast logeren, of een appartement huren en dan de hele dag een ruimte gebruiken om te patchworken. Lapjesvoorraad zo bij de hand. Een waar eldorado voor mensen  met een verslaving voor lapjes


Ons bezoek was heel gezellig. Met ons 4-en hebben we een van onze leden geadviseerd bij de keuze van stof voor tussenbanen.En er kwam iemand binnen met een hele leuke hanenquilt, ook daar werd met vele ogen meegekeken wat een goede keuze zou zijn voor biezen en randen.
Weer even heel duidelijk ervaren dat quilten sharing is.  

Met een voldaan gevoel gingen we weer naar huis.
Als je in de buurt komt, is dit zeker een bezoek waard. Het winkeltje is beperkt open, maar het ligt heel mooi buitenaf, goed combineerbaar met fietsen of wandelen.

Ons volgende uitje wordt wellicht de Cannenburgh.


Midden mei, ik ben er even niet.....

Ben even een weekje weg, naar Mallorca. Een last-minute geboekt. Geen strandvakantie, maar een ontdekvakantie. We houden van lekker weer, maar zullen niet uren in de zon zitten om bruin te worden. We willen het eiland gaan ontdekken en zullen dus veel rondkijken.
De laptop is mee, maar ik weet niet hoe de verbindingen in ons (last-minute)resort zijn. Dus ik gun mezelf even een blog vakantie.

Ik heb echter gezien dat ik in die vakantie vermoedelijk de 25.000 ste bezoeker op mijn site krijg.
Daar hoort een give-away bij.  Ik ga een tassie  maken voor de gelukkige winnares. De gewenste kleuren kunnen worden opgegeven. Deze give-away loopt tot 16 mei. Je kunt meedoen door een reactie achter te laten bij dit bericht en als je dat  niet lukt mag je me mailen, je kunt mijn mailadres vinden bij mijn profiel.  Als ik terug ben zal ik uit de pot met namen de naam trekken van de winnares.

Het was heerlijk, eventjes eruit. Het was geweldig weer (tot 12 uur buiten zitten op het terras) en we hebben veel gezien.
We zaten aan de zuid-west kust van het eiland  en  hebben met name de westkust bekeken. De mooiste ervaring   was een bezoek aan het vogeleiland. We zijn met een klein bootje overgezet naar een onbewoond vogeleiland. Daar kon je naar de top lopen naar een oude vuurtoren. Het eiland hoorde toe aan de meeuwen om te nestelen en aan eleonoravalken. Onderweg hebben we meeuwen gezien die de wacht hielden bij hun nest. We hebben eieren gezien en kuikens. Als we te dicht bij een nest kwamen werden we bijna aangevallen door de moeders. Andere meeuwen kwamen dan te hulp. De enige hulp die wij hadden was een stok om de meeuwen bij ons weg te houden. Een meeuw was zo boos, die vloog over me heen, "lachte"en liet een heerlijke boodschap achter op mijn rugzak.

Bezoek aan de tentoonstelling in Veldhoven 2011


Elly van Steenbeek, prijs voor creativiteit
Begin mei naar Veldhoven geweest samen met Annemiek. We waren er om 10:15 en we vertrokken om 17:00 uur, we werden er nog net niet uitgezet.
Wat een prachtige locatie, een NH-hotel in wat vroeger vermoedelijk een oud klooster is geweest. Het ligt eigenlijk net buiten Veldhoven in de rand van de bossen. Je kon er tussen de middag ook heerlijk buiten zitten in een soort hofjes-tuin.

En ontzettend veel gezien! Er hingen 301 wedstrijd quilts en misschien wel 500 quilts van groepen  en  artiesten. Ik heb nog nooit zoveel Baltimore Quilts bij elkaar gezien.
Bij de artists hingen veel artquilts waaronder hele mooie. Ik was weg van de quilts van Ita Ziv. Ze werkt met zelf geverfde stoffen in de prachtigste kleuren.  Maar van Els van Baarle en van Cherilyn Martin hingen er ook prachtige quilts.
We hebben  sommige quilts van bekenden ook gezien, maar we hebben er ook een aantal gemist.

Het is soms wat moeilijk fotograferen in de ruimtes, het is er in verhouding nogal donker.  En de kleuren in de catalogus zijn niet helemaal juist.  Als je nog twijfelt; er is zoveel te zien, voor iedereen wel iets naar haar/zijn zin. En het internationale karakter is echt leuk.

Annemiek en ik hebben nog achter een long-arm gestaan........................ whow,  maar ja eerst de lotto winnen, zoals ik tegen die verkoper zei.
Bee-bericht
Vorig jaar stond er een oproep op het prikbord voor het starten van een Bee in de Achterhoek. Met 6 vrouwen komen we 1 x 2 weken bij elkaar. Wisselend bij iemand thuis. Het is iedere keer heel gezellig, er wordt veel gepraat en gelachen, en met wisselend succes ook gehandwerkt. ML was deze keer onze gastvrouw, ze had heerlijke wafels gebakken, die kun je nog op tafel zien staan.

I handwerkt altijd tijdens de bijeenkomsten, is makkelijker mee te
nemen, en dat is ook zo....


A. had haar vogeltjes voor aan de paastak 
bij zich, ook een makkelijk handwerkje.
M heeft aan een sterrenblok gewerkt, ik heb een CW blok doorgequilt. Onze gastvrouw kwam met prachtige oude borduurboeken. Ze had n.a.v. een doe-avond met transferverf dit enige naaldenmapje voor zichzelf gemaakt.We vinden het heel gezellig samen naar tentoonstellingen en beurzen te gaan en doen dat ook regelmatig.

Tentoonstelling Deventer: Textiel Plus

Dan kom je  met het pontje over de IJssel en zie je Deventer liggen. Wat een ontzettend  mooi beeld is dat.
Ik heb vroeger 2 jaar in Deventer op school gezeten en heb dus altijd een plekje in mijn hart gehouden voor deze stad.
Als we 's zomers tussenuren vrij hadden gingen we bij mooi weer vaak even naar de overkant, om bij het IJsselhotel een kopje koffie te drinken. Op de   Worp (waar ik de auto parkeerde) heb ik in dat zalencomplex zitten zweten op mijn eindexamen. Memories....

Op de textielmarkt hebben we genoten van het aanbod. Iedere kraam had wel iets bijzonders, en bij iedere kraam hebben we ook gekeken.  Ik heb ook genoten van de mooie kleding, die er hing: vilt (oh zo mooi) en ook handgeverfde textiel.  De mensen die er liepen hadden soms hele mooie exclusieve dingen aan. Ook dat is genieten.

En nog wat gekocht ? Nou ja omdat je zo aandringt: verfverdikker, gel medium, penselen voor stof verven, omlijner,  een gekke lap stof , goudkleurig en zilverkleurig polyestervlie, Flakes, hele kleine kraaltjes met daarbij behorende hele dunne naaldjes, die krom trekken als je ze gebruikt. Enkele vellen mooi papier Kortom een hele tas vol. Oh ja, ik heb nog staan smullen bij de belgische jongens, wat een mooie stoffen hadden die !! Dat had ik allemaal wel willen kopen.
De tentoonstelling op het middengedeelte was interessant, daar zaten hele mooie dingen bij. Maar er had van mij wel meer te zien mogen zijn.

We liepen Suus en Ina tegen het lijf. Leuk mensen die je via internet kent in het echt te ontmoeten

We waren om half 12 in de kerk en we gingen er om 3 uur uit. We hebben alles 2 keer bekeken. Op ons evaluatieformulier hebben we de tentoonstelling een 7 1/2 gegeven met de opmerkingen: wat er is, is de moeite waard. Maar er had wel meer te doen en te zien mogen zijn; zeker gezien de toch wel hoge prijs.

Daarna  nog even naar de Walstraat gelopen om bij de 100 Rozen wat stof te kopen. En ook dat is genieten; die walstraat is echt een te gekke straat. Onderweg bij een stempelwinkel 3 stempels gekocht .
Voldaan maar wel moe weer op weg naar huis.


Nog even een paar leuke fotootjes van de tentoonstelling in Deventer.
Wat vouwwerk dat gecombineerd werd met textiel. Heel bijzonder met veel ruimtelijk effect.

Er hing ook een met de naaimachine geborduurde quilt. De uitleg hoe het gemaakt wordt heb ik ook gefotografeerd.


                                                           


Mijn tweede kleindochter geboren op 30 januari 2011

Vanochtend belde mijn dochter. Ze is vanochtend vroeg bevallen van een meisje: FLOOR.
Een verrassing, want zowel wij als de opa en oma van de andere kant hadden gedacht dat het een jongen zou worden.
Floor, 30-01-2011

Mijn DH hoort nooit de telefoon, maar deze keer hoorde hij hem het eerst!!  We zijn als trotse opa en oma natuurlijk vanochtend even gaan kijken.
En zie hier : Floor 4 uurtjes oud.


Borduurwerk

Stitcheries - oktober en november 2010 - Stitching voor Kerstmis

Het laatste blok van Stitching voor Kerstmis is vrijdag gepubliceerd op de site van  haar
Daarmee zijn de negen stitcheries klaar. Heel leuk om te doen in deze tijd voor kerst. Ik houd van stitcheries, vrij ongecompliceerd borduurwerk.
Ik weet nog niet hoe ik ze ga verwerken.


Het een na laatste blok van Stitching voor Christmas; een leuk haardvuur.
Dit blok kostte tot nu toe het meeste tijd. Volgende week het laatste blok.In week 7 is de stitcherie gemaakt door Janine.

Op de stitcherie staat de spreuk "Have yourself a merry little christmas". Deze spreuk zegt mij niets, daar heb ik helemaal niets mee. Ik ben dus  op zoek gegaan naar een pakkende spreuk in het Nederlands. De andere blokken heb ik ook steeds een nederlandse tekst gegeven. Ideeën zijn van harte welkom riep ik op  het prikbord.  Nou die ideeen kwamen er via het prikbord.

Marijke had een goede suggestie. Zij suggereerde het volgende :
de mooiste kerst zit in jezelf
de mooiste kerst komt uit je hart
de mooiste kerst maak je zelf

Dit geheel kon er niet op, of de letters werden te klein. Ik heb gekozen voor de middelste regel.

Met dank aan de pb-ers voor het meedenken.

Kruissteken
Vroeger borduurde ik veel. Dat was een manier om tussen full-time werk en 4 kinderen rust en stabiliteit te vinden. Een steeds wisselend aantal van deze borduurwerken hangt in ons huis.


November 2010
Op de site van chookyblue lees je een oproep om een kruissteekwerk op jouw blog te zetten. Een leuk initiatief vind ik , dus ben ik ook in de oude doos gaan zoeken en publiceer hier wat oudere kruissteekwerken. Daarnaast ben ik door de borduurwerken van haar weer geinteresseerd in borduren en heb ik mijn niet ufo lappen weer te voorschijn gehaald.

Dit het ABC van Kathe Greenaway. Mijn kleindochter vindt het leuk de letters die ze al kent aan te wijzen. Dit borduurwerk zit achter glas.

Ik heb bijvoorbeeld van Marjolein Bastin de 4 seizoenen geborduurd en het betreffende seizoen hangt steeds bij ons in de hal. Ieder borduurwerk zit in een passende passepartoutlijst en we hebben een wissellijst om het geheel in te hangen.


 

 De herfst en de winterLente en Zomer

Zoeken in deze blog