Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

Onder handen werk ; UFO's

Op deze pagina laat ik zien wat nog in mijn kast ligt en op een haar na klaar is.

De LOLquilt 

Samen met Annemiek maak ik een eigen interpretatie van de Lollipoptree-quilt van Kim McLean. We ontwerpen zelf de blokken en werken met stoffen uit onze eigen voorraad.

In juli en augustus hebben we geen blokken gemaakt.Het plan is om in totaal 9 blokken te maken.
Het blok van juni lag na de vakantie nog op me te wachten. Het is nu klaar. Het is een blok met zomerse bloemen en vlinders.  De bloemen zijn versierd met een draadje en een yoyo.

Ondertussen ben ik bezig de eerste 6 blokken aan elkaar te zetten. Maar die foto komt volgende keer.

 


In het bericht van gisteren vind je een link naar de quilt die ons inspireerde tot het maken van onze LOL blokken.
Mijn zes blokken tot nu toe vormen dit geheel.

 Er komt dus nog een rij van 3 blokken onder. Daarna kunnen we met de rand beginnen.


Een echte meiden quilt 

Deze top gaat een quilt worden voor de kleinkinderen, hier bij ons thuis op de bank.  De kleuren en motieven zijn meidenmotieven, dus ik zal hierna ook nog wel een stoere versie maken.

Morgen ga ik  naar de stoffenmarkt in Zwolle om een bijpassende stof voor de rand te kopen. Deze quilt is nog gemaakt met stoffen uit mijn eigen voorraadkast, maar voor de tussenbiezen heb ik verschillende stoffen moeten kiezen. Dat geeft op zich weer een heel leuk effect.

Ik begon met de wat stijve middenblokken, maar heb daarna alles schuin en op z'n kop gezet. Nu zit er geen vast schema in en is het steeds verrassend wat de combinaties zijn.
Pocket of Posies

Ook ik ben gevallen voor dit patroon.
Alle randen heb ik met de naaimachine genaaid. Die zijn dus klaar. Deze quilt heeft alleen nog een buitenrand nodig en moet daarna afgewerkt en doorgequilt worden.


Pocket of Posies, nu 165 x 165


Enkele details

Ik heb een mooie bloemenmand.......
Posted by Picasa
SBS - Sylvia Bridal Sampler
Gisteren heb ik de "Elmcreek Quilt-pin" gekregen.
Ik heb alle SBS-blokken gemaakt, en doe met het blok van de week mee. Iedereen die de SBS quilt klaar heeft en dat meldt bij Jennifer Chiaverini's site krijgt deze pin. Een keer per maand wordt er een pin verloot tussen alle mensen, die blokken gemaakt hebben. Ik doe al bijna 1,5 jaar mee en was deze maand de gelukkig om deze pin te krijgen.

Jennifer Chiaverini heeft quiltromans geschreven en een aantal patronenboeken waarvan dit er een is. Voor verschillende patronen en quilts zijn pins gemaakt. Ze zijn een collectors item.


Vandaag kreeg ik  de reader van de Quilten Speciaal groep 12 binnen. Daar ben ik heel blij mee. Kan ik vast gaan voorgenieten. In deze reader staat ons lesprogramma en het vertelt ook welke materialen we nodig hebben. Voor de eerste les kom ik al stof te kort. De eerste les is van Jette Clover. Ik kijk er naar uit.


Begin 2012 waren alle blokken van de SBS klaar  (144).
De bedoeling is, dat ik iedere maand een rij blokken aan elkaar  wil naaien. Deze doelstelling voor januari, februari en maart heb ik gehaald. De rijen van januari en februari zijn ook al aan elkaar genaaid. Ik ga deze quilt namelijk per 2 rijen doorquilten, een soort Quilt As you Go dus.
Je ziet hier de rij horizontaal, hij hoort verticaal te zijn (??). Je ziet hier slechts 2 x 8 blokken, terwijl de rij uit 14 blokken bestaat. De rij hangt dubbel, kan hier anders niet hangen.


en dit is de rij van maart. 

Een diapresentatie van alle SBS blokken is hier te zien.


Zoeken in deze blog