Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

Quilts

Quilts van 2012 


Dan zie je allemaal quiltende dames met prachtige zelfgemaakte tassen.
Ik ben eigenlijk helemaal geen type om iets voor mezelf te maken. Maar nu had ik toch wel zin in een leuke creatieve tas.In de Quilt en Zo, nummer 17 staat een leuke knopentas. Dat model heb ik gemaakt, alleen niet met knopen maar met eigenmaakte stof met behulp van soluvlies.
De binnenkant is gemaakt van een zelfgeverfde siborilap in passende kleuren.

Mijn nieuwe pasfoto. Gemaakt op een cursus bij Bernina.


Oosterse stadje, een lutradurquilt

Op de fibermaildag ( november 2012 )hebben we aantal technieken uitgeprobeerd die je bij dit quiltje terugziet.
De achtergrond en ondergrond lutradur is gekleurd met inkt in de nat in nat techniek. Dat geeft een hele lichte kleuring, een wat vage waterige achtergrond.

Dit quiltje heeft geen traditionele vulling. Het bestaat wel uit 3 lagen. Lutradur, paarse stof vast met klittenband, lutradur met stoffen en bewerkingen.

Bovenaan is de lutradur versierd met geverfde vliesofix (de blauwe lucht). Het stadje is gemaakt met stofjes en stiksels.
Hier is gewerkt met de zware lutradur, nummer 100.


Het quiltje zelf is versierd met bomen, waarbij de lutradur gekleurd is met acrylverf (geeft een wat doffer beeld) en daarna verhit.
Bij verhitting met een heater gaat de lutradur wat bollen, wordt wat ruimtelijk. Er vallen gaten in het oppervlak, de randen worden minder strak. Juist die elementen zijn hier gebruikt.
Hier is goed te zien dat lutradur gebruikt kan worden voor 3Dwerk.Quilts van 2011

Iedereen lacht in dezelfde taal
De top was klaar in februari 2010; toen moest het doorquilten van het middenstuk en de rand beginnen.
Het tussenstuk is met de hand gequilt. Daarbij is het patroon gevolgd en zijn patronen van de blokken benadrukt. De rand heb ik in eerste instantie met de naaimachine (free motion) doorgequilt met hartjes. Maar dat was veel te druk, veel te veel en te klein. Het stiksel ging trekken. Na overleg met Hannie, van Marin, de rand uitgehaald. De achterkantstof was linnen, en vertoonde lussen na het uithalen.
De quilt belandde op een stapel "Niet leuk werk".
In de zomer van 2011 heb ik de quilt weer opgepakt en heb ik de buitenrand van de achterkant afgesneden en er een andere rand langs gezet. Opnieuw de rand doorgestikt met de machine, maar nu met het  simpele "flying geese"patroon.Convergentiequilt
Deze convergentie-quilt (volgens Ricky Tims).

Het doorstikken is machinaal gebeurd. In het midden is een groot bloemmotief gestikt en eromheen eikenbladeren. Beide motieven komen in de bedrukte stof voor.

De quilt meet 1 meter bij 1 meter.

Quilts van 2010

Mysteriequilt uit het Quiltnieuws 2009


Mijn eerste Affo van 2010 is de mysterie quilt uit het Quiltnieuws 2009. Ik had nog nooit een mysterie gemaakt. Ik besloot het te doen met lappen die ik al had en ik wilde vooral vrolijke kleuren. De quilt is met de hand genaaid; grotendeels in Italie. Toen de oplossing kwam heb ik op basis van mijn eigen uitgangspunten, andere keuze's gemaakt voor het groeperen van de blokken en voor omranding.

De quilt is met de machine doorgestikt. Ook dat was voor de eerste keer. Kostte me even wat tijd om uit te proberen, maar het effect is me niet tegengevallen. Deze quilt was af in februari 2010


Vogelkoppen een mandala

 Eerst is deze quilt mee geweest naar de prikborddag op zaterdag 5 juni in Oene om daar geshowd te worden. 

Het is een twisted log cabin. Veel tekenwerk dus.
Voordat ik begon zijn de driehoekjes in Excell gezet en heb ik  zo de samenstelling bepaald. Daarna zijn er verschillende kleuren geprobeerd. Door de combinaties van kleuren kwam er op een bepaald moment (voor mij) een vogelkop uit. Dit is geaccentueerd door de kleuren.

De turkooise kleuren verlopen heel geleidelijk, deze stoffen heb ik zelf geverfd om het juiste kleurverloop te krijgen.


Iedere vogelkop heeft in ht midden een andere baan, wel tussen de tinten geel en oranje in. Het kleinste driehoekje is zwart gemaakt om het oog duidelijk aan te geven.
De quilt is in de zeshoek vorm afgewerkt, bovenin een gewone lat. In het midden van hoek tot hoek een vliegerstokje. Er isbeperkt in de ditch  gequilt  en rondom de vogelkoppen.


Quilts gemaakt in 2009Vorig jaar heb ik een herfstkrans gemaakt. Het is een logcabin patroon. Oorspronkelijk was het een kerstkrans maar in herfstinten is het een herfstkrans. De krans is in de ditch gequilt en de rand is met de hand gequilt ( eikeltjes)


In 2010 heb ik deze quilt aangemeld bij de Quilting Gallery als miniatuurquilt om mee te doen met een weekthema. Daar kan dan door mensen gestemd worden op de mooiste quilt.
Deze quilt is tweede geworden.


Welkomsquilt In onze hal hangt een welkom-quilt met daarop ieder seizoen of bijzondere gebeurtenis een klein quiltje.
Hier zie je de crocussen die uit de grond komen. Ondertussen heb ik 8 kleine quiltjes
links mei met de vogels druk bezig met hun nest.


  
 Mijn quiltjasje

Helemaal in mijn kleuren. Op een lap stof zijn met vliesofix allemaal lapjes gestreken. Deze lapjes zijn vervolgens vastgenaaid met een siersteek. Het patroon stond globaal al op de onderstof. Tot slot is het patroon echt geknipt en genaaid.
 


Oudere Quilts


Mijn eerste quilt . Met de machine gemaakt maar handgequilt. Deze hangt in december en januari in de hal om het huis een kerstsfeer te geven. 

Gemaakt in een cursus bij Marin in Westendorp
Gemaakt en weggegeven. Een grotere log-cabin, mijn eerste log-cabin, gemaakt in 2004 met de naam "Vuur".Zoeken in deze blog