Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

LOL

Samen met Annemiek heb ik afgesproken dit jaar een eigen versie van de Lollypop trees van Kim MacLean te maken. Een paar jaar geleden zag ik via het prikbord (iemand vroeg het patroon te koop) deze quilt. Prachtig vond ik hem.


We maken niet dit patroon, we tekenen iedere maand een blok, om de beurt, en maken dit naar eigen inzicht met eigen stoffen. Annemiek heeft het patroon voor januari ontworpen. Ik heb er dit blok van gemaakt.
De quilt van Kim MacLean inspireert ons daarbij, we maken hem niet na.In januari heeft Annemiek er een vogeltje aan toegevoegd; februari krijgt een hartje.
Ik heb de quilt dan ook LOL genoemd.

Ik heb duidelijk een haat-liefde relatie met appliqueren. Ik vind het leuk om te doen, ik vind het ook mooi. Maar soms doen mijn ogen zeer van het fijne werk. Iedere keer denk ik: "ik ga het met de machine doen". Ondertussen doe ik de blokken nog steeds met de hand. Samen met Annemiek teken ik blokken in de stijl van Kim MacLean. Iedere maand maakt een van ons een blok. Hier zie je het blok van februari, getekend door mij.

In een vorig bericht is er dit over geschreven.Ik heb gisteren besloten niet langer te tobben. Dit blok is met de naaimachine gemaakt. En dan heb ik er weer LOL in.
Daar gaat het tenslotte om.

Het blok van maart ligt nu klaar om gemaakt te worden en het blok voor april moet nog getekend worden.
maart
Iedere maand maken Annemiek te Pas en ik een blok in de stijl van Kim MacLean- de Lollipoptree.
We ontwerpen en tekenen de blokken om de beurt.
Vorige blokken en meer informatie over deze blokken kun je hier vinden: januari, februari , of maart

Omdat pasen bijna altijd in april valt, zijn hier 2 haasjes verwerkt.
Ook hier is weer een yoyo verwerkt. De gezichtjes van de haasjes zijn geborduurd; het staartje is een wollen draadje dat is vastgenaaid.April 

De maandelijkse up-date van mijn eigen Lollipoptree, die ik LOL genoemd heb.

Het blok van de maand maart is klaar.
Ik heb wederom gekozen om het blok met de machine te maken.In het onderste gedeelte is een yo-yo toegevoegd

Deze maand is er genoeg lol. We hebben in ieder geval veel plezier van het mooie weer. 's Middags is het soms te warm, dan zitten we binnen. Maar 's ochtends en 's avonds  is het buiten heerlijk.

LOL heet bij mij het  maandelijkse blok in Lollipoptree-sfeer van Kim MacClean.
We ontwerpen de blokken zelf. De maand mei is getekend door Annemiek.; het maandthema is vogels en hun nest.

2 opmerkingen:

Zoeken in deze blog