Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

donderdag 29 maart 2018

Vorige week; bubbelen in Apeldoorn

Alle mensen die op het vorige blogbericht gereageerd hebben : bedankt, jullie woorden zijn een stimulans om weer te gaan bloggen. 

De tentoonstelling van Miniatuurquilts in Apeldoorn was zeer geslaagd.
Een open ruimte waarin meerdere activiteiten samen komen. Een stemburo, een bibliotheek, cursusruimtes. Veel bedrijvigheid, met veel  mensen.

Niet iedereen komt voor de tentoonstelling maar wie weet hoeveel mensen toch van een afstandje hebben staan genieten. De mensen van de catering waren verbaasd dat er zoveel enthousiaste quilters zijn komen kijken. Bijna 800 mensen zijn geweest !

Van mijn hand hingen er ook 3 quiltjes. 'Lente' en 'Zomer' gemaakt n.a.v. een bijeenkomst van ArtQuiltGroepOost, waar we met seizoenen zijn bezig geweest. Herfst en Winter liggen nog op de UFO stapel.

Lente


Zomer

Mijn derde quiltje is een quiltje waarvan de oorsprong in Nieuw Zeeland ligt. Toen we daar vorig jaar waren was ik gefascineerd door de flaxplant. Een stekelige plant met lange bloembeginsels die er hoog boven uit steken.
Deze flaxplant is ook gebruikt om textiel van te maken. In het Maori heet dat Harakeke. En dat is ook de naam van dit quiltje. De afdruk is gemaakt m.b.v. linoleumstempel. Afgedrukt op handgeverfde stof en op papier.
Zeer onder de indruk was ik van de quiltjes die ingezonden waren voor de EQA-uitdaging van 2017.

Afbeeldingsresultaat voor New York Beauty quiltenZo knap om te zien welke creatieve variaties mensen weten te bedenken op een traditioneel quiltblok. Zelf ben ik niet aan die uitdaging begonnen, maar ik had ook niet van die leuke ideeën daarover.
Ik bleef te veel vastzitten aan het blok zelf.

Nederland had het thema: New York Beauty, dat is dus dit blok. Een blok met puntjes.Maar dan moet je eens even zien wat  onze nederlandse quilters  er van gemaakt hebben. Compleet out of the box.

9 opmerkingen:

simone zei

Leuk om mijn quilten terug te zien. Helaas niet in de gelegenheid om naar Apeldoorn te komen. Ik kijk uit naar je blogberichten.

Jo Huijsman zei

Je quiltjes waren juweeltjes en ik vind het zo leuk dat je weer schrijft op je blog.

شركة المثالية zei


شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل

Unknown zei

Thank you for the good and very helpful information. It is very interesting. I love all the things you share and see your beautiful creation.
เที่ยวเมืองไทยที่ไหนดี

joke zei

Ik zag via Hannie dat je weer begonnen met met bloggen en ik zie dat je ook gevonden bent door mensen uit verre landen. Kijk maar uit, ik zie precies dezelfde reacties op verschillende bloggen. Het is kennelijk een standaardtekst die ze overal plaatsen. Ik had je link van mijn blog verwijderd omdat je inderdaad al twee jaar niets meer plaatste, maar nu zet ik hem maar weer terug. Groet, Joke

Hannie de Beer zei

Fijn, dat je weer regelmatig blogt! Mooie werkjes zijn het !

رامز المثاليه zei


شركة تنظيف منازل بالجبيل افضل شركة خدمات منزلية بالجبيل نظافة شاملة مع التعقيم والتلميع وابادة الحشرات شركة تنظيف بالجبيل شركة المثالية هي افضل شركة نظافة بالجبيل والمنطقة الشرقية تقدم لعملائها افضل جودة وارخص الاسعار بالاضافة الي تقديم الخدمات من خلال عمالة مدربة وذات خبرة كبيرة بمجالات التنظيف ومكافحة الحشرات , فلا تتردد في الاتصال بشركة تنظيف بالجبيل للحصول علي كل ما هو مميز ولضمان الحصول علي منزل امن نظيف راقي خالي من المواد الضارة والميكروبات

شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل

رامز المثاليه zei


شركة تسليك مجاري بالجبيل
شركة كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة شفط بيارات بالجبيل
شركة نقل عفش بالجبيل

johnypoipet zei

I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
855เบท

Zoeken in deze blog