Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

maandag 20 oktober 2014

workshop van Wil Fritsma

vakantiekaarten naar elkaar verstuurd

Met Art Quilten Oost hadden we vrijdag 10 oktober onze eerste bijeenkomst van dit seizoen. Ondertussen is onze groep uitgegroeid tot 15 personen.
Deze keer was Wil Fritsma uitgenodigd om een workshop te geven  Een zijde/wol landschap hebben we gemaakt door te punchen en te vilten.

We begonnen tijdens de koffie met het bekijken van de vakantiekaarten die we elkaar gestuurd hebben.
Daarna aan het werk
We hebben een landschap gemaakt met behulp van punchen met zijden hankies of merino lontwol. Sommigen hebben een punchmachine, andere hebben met de hand gepuncht, ging ook heel goed.
We werken op een ondergrond van lutradur en vilt. Dit is mijn resultaat tot nu toe.
Aan het eind van de middag hebben we nog een aantal  pegels gemaakt voor de verdere versiering. Deze pegels kunnen in het landschapje verwerkt worden of verknipt en als bloemen gebruikt.


Volgend weekend in Veldhoven ga ik eerst merinowol bijkomen en dan kan ik het afmaken.

wordt vervolgd5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Altijd leuk, zo'n punch landschapje, zeker als je een eigen twist aan geeft zoals je al zei! Succes!

En wie weet zie ik je in Veldhoven? Ik ben er zondag.

Janny de Roo zei

Het leukste gedeelte komt nog, het oppimpen, maar dat ken en kun je wel.... Ben nieuwsgierig naar wat het gaat worden...

els zei

Wat jammer dat jouw vakantiekaart ontbrak. Die hangt hier in mijn atelier en ik krijg er leuke reacties op. Die landschapjes worden vast erg leuk. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

Anita zei

Heerlijk om zo bezig te zijn, mooi landschapje en die pegels had ik nooit gezien. Nieuwsgierig hoe je ze maakt.

Jo Huijsman zei

Leuk Liesbeth en ik vind het reuze gezellig om een werkje onderhanden te hebben wat zo maar aan de eettafel gemaakt kan worden.

Zoeken in deze blog