Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

donderdag 16 oktober 2014

Regiodag Gelderland Oost

Vorige week dinsdag  ( 7 oktober) was ik op de regiodag van Gelderland Oost. Georganiseerd door de regiovertegenwoordigers: Anneke Brouwer en Lisette Derickx . Ik ga niet altijd, maar deze keer was ik in goed gezelschap van wat dames uit een facebookgroep. Het was gezellig en leuk.

De zaal was prachtig versierd want er hingen al quilts toen we binnen kwamen. Deze quilts werden eerst bekeken en besproken, en toen was er tijd voor de gebruikelijke show en tell . Wat er dan allemaal uit de tassen te voorschijn komt. Wat maken mensen toch mooie dingen.

Onder leiding van Lisette Derickx kregen we 2 workshops aangeboden. Als eerste hebben we een omslag voor een blanco notitieboekje gemaakt. De stofjes en het boekje kregen we ter plekke. Thuis heb ik  mijn werk met de naaimachine afgemaakt.


De tweede workshop was een grappig blok van een kangoeroe. Uitknippen en de stofjes verleggen op een zwarte ondergrond.  Met vliesofix vaststrijken op een donkere ondergrond. Ook dit blok heb ik af gemaakt. Een manier van werken die mogelijkheden heeft en waarmee je snel een leuk resultaat krijgt.
Het tempo zat er goed in !

Na een goed verzorgde lunch heeft Ans Schipper een lezing gehouden. Wat een humoristische vrouw; ze kon het leuk vertellen.  Door in traditionele patronen een gedeelte van het patroon een andere kleur te geven maakt ze prachtige quilts die tot in Amerika bekend zijn.  Hier zie je daarvan een voorbeeld.:

1 opmerking:

janneke zei

Wat een leuke ideeën laat je zien!

Zoeken in deze blog