Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

zondag 6 december 2015

Zeg het met bloemen

Het is weer even geleden.
Maar ik zit zo vaak achter de computer dat ik niet altijd zin heb om een blogje te schrijven. Trouwens het valt me op dat er minder geblogd en meer geFBed wordt.
Maar nu is het weer tijd. Ik heb jaren alleen maar gewerkt met zelf geverfde stoffen maar nu laat ik even 4 werkjes zien waar ik weer eens een uitstapje maak naar commercieel bedrukte stoffen.

In  Doesburg heb ik een workshopje gevolgd bij Marijke van Welzen. Daar hebben we met de hand een collage gemaakt van stofjes. Thuis heb ik dat verder op de machine afgewerkt. Leuk om te doen en het opende weer even hele andere manieren van werken. Het resultaat hangt er nog steeds, eens zal het verder verwerkt worden in....


Voor het werken bij Marjon Hoftijzer ( op weg naar Art) moesten we een quiltje maken met kleuren waar we van houden in combinatie met een kleur die we niet mooi vinden. Hiervoor heb ik geel en rood (vind ik mooi) en bruin (vind ik niet mooi) gebruikt. Van rood en geel word ik vrolijk. Bruin is een aarde tint, en gebruik ik wel maar ik zal hem niet als hoofdkleur kiezen. Dit leverde dit A4 quiltje op.
Stofjes van Floor's quilt, stofjes uit een meisjesjurk en helemaal links stofjes van Amy ButlerVandaag 2 kaarten gemaakt; een voor een verjaardag van mijn schoonzuster en een voor de fibermail (heet vanaf vorige maand FANTASTIC FABRIC  groep. Daarvoor moest ik een kaart maken met de kleuren rood en goud.
De tweede kaart is met goudverf bewerkt, en de lutradur is daar ook mee bijgekleurd.

De laatste 2 kaarten bestaan uit eenvoudige motieven uit een stof geknipt. Bij Marijke van Welzen hebben we de stof op kleur en niet op motief uitgezocht, dat geeft nog weer andere speelmogelijkheden die ik zeker verder ga onderzoeken.

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk de collages in ton sur ton kleuren!
En laat ik nu denken dat de fibermailgroep Voortaan fantastic-fabric gaat heten?

Liesbeth Wessels zei

Oh Hannie je hebt helemaal gelijk, ik heb het meteen veranderd. Die naam zit dus nog niet bij mij

els zei

Mooie vrolijke collages. Je bent lekker bezig geweest.

Johanna Faber zei

Wat mooi
Groetjes uit Zweden

Jo Huijsman zei

Fijn om weer een blog van jouw hand te mogen lezen. Een blog vol met gezelligheid en al zijn het soms niet je kleuren, het resultaat is fantastisch Liesbeth.

Janny de Roo zei

Heb er ook al vaak aan zitten denken om "gewoon" plaatjes te gaan appliceren, of is dit iets te simpel gezegd...? het levert wel weer iets moois op !

Johanna Faber zei

Vanuit Zweden wensen wij, jullie een heel gelukkig Nieuwjaar en een heel gelukkig en gezond 2016

Liefs Joke

Zoeken in deze blog