Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 65 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Daar leef ik me helemaal in uit .

maandag 21 september 2015

Even weer opstarten..

Ja ik weet het, ik heb een hele tijd niets van me laten horen en zien.
Er waren even hele andere dingen. Een heerlijke lange vakantie, een paar feestjes, waaronder ook de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in Deventer.
Maar na een prachtig weekend toch maar weer het toetsenbord gepakt om iets te delen.

Vrijdag hebben we met ArtQuiltenOost een dag papier geschept bij de Middelste Molen in Loenen. Papier kun je zo leuk combineren met stof. Daar heb ik al een plan voor in mijn hoofd. De resultaten zie je hier:Het papier is heel dun, waardoor het soms nog transparant is. Er zijn verschillende dingen aan toegevoegd, zoals graszaad, bloemzaad, glitters, zilveren draadjes, kraaltjes.draadjes, je kunt het zo gek niet noemen of je kunt  het tussen 2 laagjes dun papier vastzetten.

Na 4 dagen geduld oefenen, omdat het verfproefje moest drogen, kwam dit resultaat te voorschijn.Kleine Katoenen blokjes, geverfd met Toba verf en gevouwen en toen ontkleurd. Ik snapte eerst niet waarom het ontkleuren werd genoemd, maar door het even in kokend water te houden, trekt de kleur er uit. Kijk maar naar de draadjes, die waren gewoon wit.
Deze techniek komt niet van mezelf maar heb ik gezien bij Nienke.

Eerst even een donkerder kleur erbij kopen en dan ga ik zeker verder toepassen, het geeft hele interessante mogelijkheden.

Nog een portie inspiratie dit weekend.

We hadden een kleine reünie van onze Turkije-reis dit voorjaar. Fietsen door Wageningen en genoten van de prachtige natuur en uitzichten Maar vooral ook van de beelden in het Depot.
6 opmerkingen:

Aart zei

Mooie resultaten, je papier! mooi is dat als het transparant is. Ik zit nog te dubben of ik sommige stukken ga bewerken met een waxinelichtje of met acrylwax.

els zei

Ook bij jou zulke mooie papierresultaten. Ben erg benieuwd wat je er verder mee gaat doen.

miekequilt zei

Welkom terug. En meteen met een leuk resultaat. Super!

Anita zei

Wat een leuke papierresultaten, genieten in die mooie molen.
Je tobiaslapjes zijn ook heel spannend, heb ook verf gekocht maar nog geen tijd gehad. Gaat goed komen, net als je kaart, lapje ligt klaar maar moest vandaag plotseling werken, zieken en dat had ik nu net niet in mijn hoofd, want jouw kaart stond op de plannig, dus van de week komt hij hoor, sorry.

Hannie de Beer zei

Mooie resultaten met het papierscheppen! Altijd gezellig om te doen. En heel bruikbaar!
Leuk experiment met de tobaverf. Ik zag het ook bij Nienke. Ben er nog niet toe gekomen om te kopen. Er staat hier nog zoveel materiaal, waaronder verf.
Het depot is erg de moeite waard! Wij waren er al meerdere keren. Altijd mooie exposities!

Jo Huijsman zei

Fijn dat je weer terug bent in de bloggers wereld en dan gelijk ook nog met mooie experimenten, foto's en verhalen.

Zoeken in deze blog