Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 70 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

woensdag 27 mei 2015

Meddo 52

Vandaag toch in een leuk winkeltje geweest. Deel 52
Jaren geleden (voordat ik quilts maakte) heb ik verschillende certificaten Boekbinden gehaald. Ik vond dat heerlijk om te doen naast een hele drukke managementbaan in de zorg. Gewoon ambachtelijk bezig zijn! De boekbinderij waar ik les kreeg was in Bredevoort gevestigd. Op een bepaald moment verhuisden zij naar Drenthe en daarmee hield het boekbinden voor mij op.




Ter voorbereiding op de expositie van mijn werk en werkjes in de Weerribben wilde ik een aantal fibermailkaarten,  de Album Amicora en wat bookpages op een goede manier verwerken tot een boek. Op de naaimachine was ik met een een zoomsteek in staat om maximaal 4 werkjes aan elkaar te naaien. Daarbij kun je het goed openvouwen en het totaal nog zien. Maar het lukt niet om 12 A-5's onder de naaimachine op elkaar te naaien. Echt inbinden (een linnen achterkant  en een harde kaft er om heen zou zonde zijn van de mooie quiltjes, In dit winkeltje (boekbinderij met alle materialen en cursussen)  hebben zij me laten zien hoe ik het op een simpele manier  bij elkaar kan naaien. Linnen garen, met was versterkt,  heb ik daarvoor gekocht.
Een andere mogelijkheid zou zijn een boekdoos te maken. Ook prachtig maar daar zou ik meer tijd voor nodig hebben; iets voor het volgend seizoen. Ooit wel gedaan.

Helemaal enthousiast werd ik door de workshopruimte. Zij  hebben ook het maken van  een Leporelloboekje in hun aanbod staan. Ga ik zeker volgend jaar doen. Wie gaat er mee.? (Artquilters Oost, ExQussen ?)


Lokta papier in alle kleuren
Maar het allerleukste komt nog. De eigenaresse oriënteert zich op quiltstoffen die zij kan gebruiken om boekbinderslinnen van te maken, daarvoor had zij batikstofjes gekocht. Ik zag allerlei ideeën aan mij voorbij gaan. In haar winkeltje had zij ook mooie notitieblokjes staan bekleed met prachtig papier (Nepalees Lokta papier verkoopt zij ook), die zouden wij (quilters) met eigen gemaakte stoffen of eigen geverfde stoffen bekleden. Er gaat een oude wereld voor mij open, wie weet wat me dit als input oplevert bij het quilten. Mijn hoofd suist. Papier en stof het ligt zo dicht bij elkaar. Ideeën voor een volgende quilt

11 opmerkingen:

janneke zei

Ik zie je al genieten in dat winkeltje! We krijgen je verslag wel te horen, toch?

Unknown zei

Maar dat is zeker leuk Liesbeth je hebt ook een erg mooi boekje gemaakt. Ik heb laatst ook een textielwerk met papier verwerkt. In Loenen heb je een papiermolen waar ze zelf papierscheppen met verschillende materialen zoals aspergeschillen, spijkerstof lompen grassen enzo. Zo leuk is dat. Ik ben ook van plan om naar de weerribben te gaan tijdens het textielfestival maar waar sta jij dan?

Hannie de Beer zei

Wat leuk, om je vroegere techniek weer nieuw leven in te blazen! Een idee, ook wij mijn man en ik hebben daarin cursussen gevolgd , ook kartonnage, doe ik soms nog wel. Heerlijk toch om zo dichtbij een winkeltje te vinden!
En inderdaad bij de Middelste molen, maken ze ( haast overal ) papier van leuk om te zien, en vergeet Paper Art in Apeldoorn niet, vanaf 7 juni in het Codamuseum!

Aart zei

Interessant Liesbeth, ik hou me aanbevolen!

els zei

Wat een enthousiast blogje. Ik kan me je plezier en verwondering zo goed voorstellen. Heerlijk als er weer zo'n oude/nieuwe wereld voor je opengaat. Inderdaad textiel en papier liggen dicht bij elkaar en zijn zo goed samen te gebruiken. Ik ben nu al nieuwsgierig naar wat dit allemaal gaat opleveren. Kon je ook maar tijd kopen hé.

Jo Huijsman zei

Leuk, leuk, leuk en ik ga graag mee.

Anita zei

Wat leuk Liesbeth. Ga het zeker onthouden.

miekequilt zei

Mag ik, als "buitenstaander" ook melden dat ik wel interesse in die workshop heb?

رامز المثاليه zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
رامز المثاليه zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Juan zei

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik niet weet waar ik moet beginnen, mijn naam is Juan, ik ben 36 jaar oud ik kreeg de diagnose genitale herpesziekte, ik verloor alle hoop in het leven, maar net als alle andere zocht ik nog steeds naar een genezing zelfs op internet en daar ontmoet ik Dr. Ogala ik kon het eerst niet geloven maar ook mijn schok na enige toediening van zijn kruidengeneesmiddelen ik ben zo blij om te zeggen dat ik nu genezen ben ik moet dit wonderbaarlijke delen ervaring, dus ik zeg tegen alle anderen met genitale herpesziekten, neem voor een beter leven en een beter milieu contact op met Dr ogala via e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com je kunt ook bellen of WhatsApp +2348052394128

Zoeken in deze blog