Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

zondag 17 mei 2015

Het feestje in Leiden is over...

Heerlijke dagen gehad in Leiden. Veel mensen gezien en gesproken af en toe was ik wat schor van het vele praten.

Ondergedompeld zijn in textiel van alle soorten. De Pieterskerk was natuurlijk de plaats waar alle textielverenigingen te vinden waren.Hier hingen ook alle 54 inzendingen van de internationale wedstrijd "Water en Land"
De winnaar is Eb’, Marie-José Kraaij, Nederland. Hier kun je lezen waarom de jury deze keuze gemaakt heeft.


De tipi van het Quiltersgilde, de mieren van Merkwaardig, de benen van de vrouwen van nu, de druppels van de Weefkring,
Daarnaast had iedere groep ook nog een eigen tentoonstelling mogen inrichten.
Het Quiltersgilde hing er met 25 quilts. Met verschillende soorten quilts.
 "Waarom zoveel artquilts ?' vroeg iemand; het was een open inschrijving voor alle soorten quilters. Artquilters maken sneller iets voor een thema, sturen misschien makkelijker hun quilt in voor de tentoonstelling. Er hingen prachtige werken tussen, waar een mens met plezier naar kijkt.

Selfcantus was er met de jurk, waar ter plekke de geborduurde puzzelstukjes opgenaaid werden. Op deze foto zie je een van mijn 2 stukjes. Het eerste stukje (verschillende kleuren geel met kleine oranje sterretjes) is van mij. Het andere stukje bestond uit groene blaadjes.
Er komen meer dan 500 stukjes op deze paarse jurk.

Heel erg mooi vond ik de tentoonstelling over de kimono's in het Sieboldhuis. Prachtige zijden gewaden, prachtig gequilt. Dat je zo iets moois kunt maken......

Op woensdag heb ik de workshop"etsen in fluweel"bij Harm Harms van Hawar gevolgd. Door een behandeling met devorezout haal je de pool van fluweel weg en blijft de achterkant zichtbaar.
Je krijgt dus verschil in hoogte en daardoor ook kleur. Daarbij hebben we verschillende technieken uitgeprobeerd; dit is gewoon met een penseel getekend. Er ligt nu een rood papiertje onder, zodat jullie kunnen zien wat er gebeurt. Mooi wordt het pas na het verven. De achterkant krijgt een andere kleur dan de witte bovenkant, het moet ook met 2 soorten verf behandeld worden.


Donderdag heb ik gedeeltelijk in de stand van het Quiltersgilde gestaan en ben ik 's middags naar het Sieboldhuis en naar het Volkenkundig museum geweest. Tussendoor allerlei kleine galerie's en musea bekeken. Vrijdag samen met Wim naar de Hortus , de Lakenhal en het Scheltemacomplex.
Mijn hoofd zit nog vol van alles wat ik gezien heb en mijn voeten voelen nog de vele oneffen straten en steegjes van Leiden. Wat een indrukken.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Het was zeker een geweldige manifestatie! Inderdaad de juiste keuze voor de 1ste prijs. Leuk om je nog even te ontmoeten! Ook wij hebben zoveel mogelijk gezien!

Jo Huijsman zei

Het was een groooooooot feest en inderdaad een aanslag op onze voetjes.

Nienke zei

Geweldig leuk erslag van hele leuke dagen. Ik neem me nu vast voor om een volgende keer een themaquilt in een traditionele techiek te ontwerpen, moet toch een extra uitdaging zijn!

Zoeken in deze blog