Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

donderdag 30 april 2015

Weinig te zien hier...

Ja ik heb weinig om te laten zien, daarom heb ik de laatste tijd ook weinig geblogd. Maar de druppels van het harde werken hangen aan mijn prikbord en aan mijn naaimachine. Een praatje zonder plaatje is niets dus daarom wat stofresten om jullie nieuwsgierig te maken
De laatste maand druk bezig met het klaarmaken van quilts voor tentoonstellingen.
Ik heb een bestaande quilt aangemeld voor de Algemene Tentoonstelling in Deventer, thema "Kronkels"zat er voor mij niet in. Volgend jaar doe ik met het thema mee ! ( Eerste goede voornemen voor volgend jaar !)

En zo juist (vrijdag 30 april om half 4) een themaquilt aangemeld voor het MECC in Maastricht, de tentoonstelling die vroeger altijd in Veldhoven was. Het is voor het eerst dat ik voor de OEQC heb aangemeld.  Annemiek te Pas en ik vonden het een uitdaging dit jaar om met het thema 'Het Volk" mee te doen. Annemiek had haar quilt al lang klaar, maar ik moest nog pokkelen deze maand. Alles is nu klaar er moet alleen nog een tunnel en een etiket op, maar dat kan later. Voor deze quilt heb ik alle stoffen zelf geverfd, geroest en bestempeld. Alleen de tule die er op zit is gekocht. Het was weer een heel leerproces, over het ontwerpen, moeite met het perspectief, enz.
Volgende keer moet ik  minder zuinig zijn !! Verkeerde zuinigheid als je werkend tot de ontdekking moet komen dat je stof en garen te kort komt.


Er is hier in huis ook hard gewerkt aan een quilt voor op het textielfestival in de Weerribben. Met een deel van onze groep Quilten Speciaal 12, die zich nu exQus noemen, richten we in het kerkje in Paasloo een quilttentoonstelling in over het thema "Man-made-land" .  Hier komt een quilt te hangen die uit 3 panelen bestaat. Tweederde is klaar, het derde deel moet nog afgenaaid worden.
Vandaag kreeg ik een telefoontje met de vraag of ik in een ruimte bij een B&B (ook in Paasloo) een overzicht van mijn werk wil tentoonstellen. Leuk Leuk Leuk
Dus je kunt wel zeggen dat mijn quilts dit jaar uit de kast komen.!!

Het vervelende van al die dingen die nog komen,  is dat ik hier nu even niets kan laten zien. Het moet allemaal een beetje geheim(zinnig) blijven.

En over een 12 dagen gaan we eerst naar Leiden naar het Leids Textielfestival. Wat een textieljaar is dit toch !!! Allemaal feestjes.


4 opmerkingen:

miekequilt zei

Wat heerlijk actief was je. Leuk dat we een kleine vooruitblik kregen. Veel plezier met afmaken van de rest.

Hannie de Beer zei

Wel erg leuk wat er allemaal in voorbereiding is! Ben benieuwd naar je werk bij de ATT in Deventer, en ook in Maastricht. Ook een echte opsteker dat je solo-expositie krijgt!

Het is me nog op tijd gelukt om de foto's in te sturen, kreeg vanavond de bevestiging van aankomst. Nu afwachten maar.

els zei

Gefeliciteerd met je solo-expositie. Wat ben je hard bezig!! Ben erg benieuwd. Tot ziens bij de workshop in Leiden.

Anita zei

Wat gaaf een solo expositie, echt een hele grote opsteker voor.

Zoeken in deze blog