Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

zondag 21 december 2014

Kerst in huis

De kerststoffen kunnen bijna opgeruimd worden. Alle kerstkaarten zijn klaar.
Vandaag nog even snel een rood handdoekje voor in de wc gemaakt. Ik heb wel leuke
wintersneeuwmannen maar er ligt al twee jaar geen sneeuw hier in het oosten. Dus tijd voor een kerstengel. Het basispatroontje is geleend van de Quiltmania blokken.
Ondertussen staat bij ons de kerstboom ( altijd pas een paar dagen voor kerstmis) en is het hele huis versierd met groen, bloemen en heel veel engeltjes


Met de Quiltmania quilt( zie hier het voorbeeld van Quiltmania) ben ik nog steeds bezig. Ik heb 5 blokken gebruikt voor kerstkaarten (zie mijn kerstheader). Sommige blokken heb ik in eerste instantie overgeslagen maar die ben ik nu toch aan het maken. Ik ga de quilt ook omranden met jute, maar ik maak er een adventskalender van, zodat ik volgend jaar iedere dag een blok ga bevestigen, De blokken worden dan met klittenband bevestigd.

Behalve de vele kerstkaarten in de sfeer van de Quiltmania heb ik voor de fibermailgroep en een facebookgroep andere kaarten gemaakt, waarin ik meer gebruik heb gemaakt van bedrukken m.b.v. een thermofaxscreen  en bladstempels gemaakt met behulp van keukenrolpapier. Het roosje is weer een idee van een van de Quiltmaniablokken.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wat een leuk idee, om zo'n mooie advents quilt te maken! Je kaarten zijn erg geslaagd vind ik.m
Fijne Kerstdagen!

Jo Huijsman zei

Prachtige kestkaarten en een geweldig mooie quilt. Een echt kersthuis.

Johanna Faber zei

Fijn uiteinden en een heel gelukkig gezond, liefdevol 2015, met heel veel creativiteit

Groetjes uit Zweden

Janny de Roo zei

mooi hoor !

Zoeken in deze blog