Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

dinsdag 16 december 2014

Horst: De Kantfabriek

Vrijdag (storm en regen!) ging ik samen met Annemiek te Pas op weg naar Museum de Kantfabriek. We hadden het geluk dat een lid van Quilten Speciaal 12 in Horst woont. Bij haar zijn we gaan lunchen samen met nog 2 QS 12 mensen EN Cas Holmes.

Na een heerlijke lunch hebben we  het museum bekeken. Het is een oud kantatelier, waar nog oude machines staan, die ook werkend getoond worden. Het is een sfeervol geheel.

Hier zie je een van de kantklosmachines aan het werk, er wordt een kerstkantje gemaakt van rode katoen, rood garen met een gouddraadje, een klein randje groen en er wordt een elastiekgaren (wit) meegeklost.enveloppen van Els van Baarle

Het tentoonstellingsgedeelte is klein maar de werken die er hangen zijn zeer de moeite waard.

De tentoonstelling "Memory Cloth"is daar  te bezichtigen tot 4 januari. Cherilyn Martin, Els van Baarle, Cas Holmes en Glenys Mann hebben daar textiele werken hangen.  In een deel van de werken zijn onderdelen uit het museum verwerkt, bij Cas bijvoorbeeld stukken kant.


Vanaf half 3 had Cas Holmes daar een "meet and greet", waarbij ze haar werkwijze toelichtte. Bij Cas Holmes is haar relatie met de natuur een thema in haar werk deels met found objects.
Prachtige combinaties van stoffen, in zachte kleuren met prachtige borduurwerken. Ook een aantal heel sfeervolle boekjes zijn er te zien.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Het was zeker een zeer interessante expositie. Ook het museum is leuk om te zien. Ik was er al vaker voor workshops. Geweldig dat jullie nog een lezing van CAS Holmes hebben meegemaakt wij konden die dag helaas niet. Maar evengoed hebben we genoten, van alle prachtige werken!

Jo Huijsman zei

Een prachtig verslag, fijn dat je blog lezers mee mogen genieten.

Suze Termaat zei

Nou leuk om met de feestdagen even naar toe te rijden. Dank je wel Liesbeth

Saskia zei

Wauw, met Cas Holmes, zij maakt prachtige werkstukken.

Zoeken in deze blog