Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

woensdag 19 november 2014

Tipi punten

ArtQuitenOost is vorige week bij elkaar geweest. Koffiedrinken, bijpraten, show and tell, maar vooral samen aan het werk gaan.

We hebben de bijeenkomst besteed aan stofdrukken om tipipunten van te maken voor het Quiltersgilde. Hier kun je er meer over lezen. Op het blog van het quiltersgilde wordt de stand bijgehouden; de teller staat nu op 133.
Zie hier mijn vieze vingers, ik vergeet altijd handschoenen aan te doen.
Een gedeelte van de lappen, die we bedrukt hebben. Waar om  met een gelliplaat afdrukken? Het is een leuke techniek om lapjes, die je niet zo leuk meer vindt bruikbaar te maken.
Je rolt de geliplaat in met verf, Je drukt in de verflaag iets af (bladeren, takjes, netjes, bubbelplastiek) en je legt je lapje erop. Voila, een ander lapje, een andere kleur een ander motief.voorkant


's Middags zijn we achter de naaimachine gekropen. Ik had alles meegenomen maar geen tussenvulling. Thuis de tipipunten afgemaakt. Nu kunnen ze op de post. Als iedereen er 3 maakt, komen we een  heel eind.

achterkant
3 opmerkingen:

Aart zei

Je hebt je punten al klaar Liesbeth! Ik moet nog beginnen. Wie is toch de fotograaf die jouw hand heeft gefotografeerd?

Jo Huijsman zei

en natuurlijk ga ik mijn drie punten maken, maar zo vlot als jij......oei, dat lukt mij niet.

Hannie de Beer zei

Mooi zijn ze hoor!
Ik heb mijn 7 punten mee naar Veldhoven genomen ,was ik toch , maar nog niet op de blog gezet. Komt nog!

Zoeken in deze blog