Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

zaterdag 3 oktober 2015

Tijdens de tentoonstelling in Deventer ben ik natuurlijk ook in de Bergkerk bij Colorminds gaan kijken. Ik zag net de leuke video die ervan gemaakt is. ( Zie je wim en mij ook nog even langskomen)

Nienke verkocht daar ook de verf van Tobasign. Op haar blog had ik er veel over gelezen en dat wilde ik ook wel eens uitproberen. Onderstaande voorbeelden zijn dus gewoon mijn eigen experimenten om het verven met tobasign onder de knie te krijgen. Bij tobasign wordt het fixeren achteraf gedaan. Geen soda en zout vooraf.

Ik begon met geel en blauw. Ik heb turquoise gebruikt. Met geel en turquoise krijg je vaak van die heldere lente kleuren, waar ik in ieder geval heel blij van word.
Je vouwt het lapje in vieren en plooit het dan, je kunt de plooien hier zien zitten.  Na het plooien wordt het lapje gebonden met wit garen.

Dan wordt het lapje ontkleurt. Nienke legde dat uit en op de site van tobasign staat een duidelijke uitleg met foto's. Het ontkleuren gebeurt doordat het lapje (er is nog geen fixatie of verfvasthouder toegevoegd) in het kokende water gaat. De kleur lost op en loopt weg. Dat geeft leuke effecten. Bovenstaand lapje kwam groen uit. Voor de fibermailgroep was het thema voor een kaart geel en blauw.Ik heb het turquoise met cyclaam iets donkerder gemaakt en het proces nog een keer  herhaalt.

Dit is nu de ondergrond voor een kaart met de kleuren blauw en geel.

Leuke manier van verven met aparte effecten die enigzins te sturen zijn door het kiezen van de kleuren ( ik had in mijn geval gewoon blauw moeten hebben) en door het vouwen of plooien.

Volgende keer vertel ik over een zeefdruk lap die ik hiermee geverfd heb

7 opmerkingen:

Johanna Faber zei

Schitterend
Fijne zondag groetjes uit Zweden

janneke zei

Het steeds opnieuw ontdekken van... blijft toch een feestje!

els zei

Leuke techniek met al een mooi resultaat. Ben benieuwd naar je zeefdruk.

Jo Huijsman zei

Natuurlijk zag ik jullie op het filmpje. Het kon niet missen, een leuk echtpaar valt altijd op. Je verf experimenten zijn goed geslaagd volgens mij en ik ben benieuwd om te horen welke verf je het beste bevalt. as vrijdag is daar vast even gelegenheid voor.

Hannie de Beer zei

Mooie experimenten met de tobasign verf!Ben benieuwd naar het vervolg met zeefdruk?

Linda zei

Beautiful, Liesbeth! :)

miekequilt zei

Wat een leuk resultaat. Ik heb bewondering voor mensen zoals jij die steeds weer iets nieuws uitproberen. Dijn dat we kunnen meegenieten.

Zoeken in deze blog