Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

donderdag 5 februari 2015

een heuse AFFO

Terwijl ik aan het werk ben voor verschillende tentoonstellingen, kwam ik in december de Quiltmania blokken voor een adventskleed/een kerstkleed tegen.
Leuke blokken en redelijk snel te maken.  Overdag even uitprinten en de video bekijken, 's avonds op de bank het blok in elkaar zetten. Van een aantal van deze blokken heb ik mijn kerstkaarten gemaakt. Maar ik heb ook bijna alle blokken gemaakt. Drie blokken heb ik zelf toegevoegd, omdat  het voorbeeld me niet aansprak.
Heerlijk werkje voor tussendoor.
Blokken van 12 bij 12 , waarbij ieder blok bestaat uit 3 lagen. Daarna genaaid op een jute achtergrond, die vervolgens geborduurd is met wit garen en rode wol.
De totale quilt is zwaar in gewicht, en hangt nu in de hal om "uit te hangen"


Na  in 5 dagen tijd  op Facebook 15 quilts/quiltdingen  te hebben laten zien , is nu deze sfeervolle quilt  klaar. Het is natuurlijk een quilt die iedere december en januari zal hangen en de rest van de tijd keurig opgerold in een zak zal liggen. Nog wat detailsHet etiket heb ik in dit geval op de voorkant geborduurd.Detail van de bovenrand


7 opmerkingen:

Johanna Faber zei

Wat een mooi quilt
Groetjes uit een koud Zweden

baukje zei

Wat is het mooi geworden. Prachtig met die borduurstrepen ertussen en die bovenrand. Heel creatief en smaakvol, petje af.

Janny de Roo zei

super leuk....

katrien zei

Hele mooie affo.

Hannie de Beer zei

Mooie affo, vooral ook door de borduurtjes is het een heel
" eigen " werk geworden, waar je elk jaar weer van geniet!

Jo Huijsman zei

Wat is deze quilt mooi geworden Liesbeth.

conny's quilts zei

Wat is hij leuk geworden Liesbeth! Grappig om je geborduurde etiket aan de voorkant te doen, is ook te mooi om achterop te verstoppen!

Zoeken in deze blog