Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

maandag 10 november 2014

Mijn Round Robin is thuis...

Na een zwerftocht door Nederland is mijn tulpenblok weer thuis. Bij de fibermail groep was een Round Robin project. Nu is het aan mij om het af te maken. Nog een rand erbij, doorquilten,... wat ik maar wil.
Het resultaat kan zo naar de miniatuurquiltjes, de maatvoering is alleen niet goed. Maar toch helemaal het thema Holland !

Het middenblok is oorspronkelijk van mij, een zelfgeverfde rood witte lap. In een maatjesproject heeft Ans er tulpen op gedrukt met behulp van een stencil, en er rode organza overheen gedaan. Sommige tulpen zijn met borduurgaren benadrukt..
Het quiltje ging als middenblok naar Trees, en zij voegde een prachtige tulpenrand toe. Om deze rand te kunnen bevestigen heeft zij eerst een smal randje eraan gemaakt.
De rand bestaat uit versneden blokken van effen en bedrukte stof. Uit de bedrukte stof zijn de grotere tulpen geknipt en erop genaaid.
Toen mocht het blok op reis naar Olga. Zij heeft de versneden techniek van Trees voortgezet in het groen van de bladeren.


Verder op reis naar Hetty. Hetty bleef maar aan de bollenvelden denken en dat heeft zij vervolgens weergegeven met perspectief lijnen. De bovenrand is een zelfgeverfde rand, die een spectaculaire avondlucht weergeeft.Tot slot kwam het quiltje bij Christel terecht. Christel heeft de tulpenmania doorgezet en een prachtige tulpenrand geverfd. Dat kun je op haar eigen site lezen. Veel rode tulpen en als tegenritme een gele. Het voorlopige eindresultaat zie je boven aan dit blogje

De uitdaging is iedere keer door te gaan met wat iemand anders heeft toegevoegd. Het is een hele kunst om iets passends toe te voegen.  Het tart de eigen creativiteit.


3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Grappig, om te zien wat iedereen er van maakt naar zijn idee. Nu is hetvoor jou ook weereen uitdaging om het één geheel te maken! Gaat zeker lukken.
Succes!

Atelier Hartendief zei

Heel mooi, vooral de kleuren!
Groetjes Marijke

Chriss-Cross zei

Het was leuk en afwisselend om aan mee te doen. Grappig hoe we hetzelfde thema toch weer anders hebben uitgewerkt!
Groetjes, Christel

Zoeken in deze blog