Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

woensdag 14 mei 2014

een prachtig boek...

Je moet weten dat ik gek ben op boeken, als je een foto van onze kamer ziet, zie je bijna altijd boeken. Maar we hebben zoveel boeken, dat de rest op de logeerkamer en op onze slaapkamer staat. Ooit hadden we het idee een aparte bibliotheek thuis in te richten. Is er nooit van gekomen.

Ook in deze tijd waar er veel digitaal gelezen kan worden, heb ik toch graag een boek in handen. Ik leen veel boeken bij de bibliotheek. Quiltboeken bij de bibliotheek van het Quiltersgilde, gewone boeken bij de bibliotheek hier, hoewel die stukken minder heeft dan vroeger.

Dit boek gaat over het gebruik van was (encaustic wax) bij mixed media, het is dus ook heel goed te gebruiken bij stof. Zie het maar als een verlengde van het werken met was bij batikken. Behalve als resist kun je de wax gebruiken als versteviging, glansmiddel, het geeft stoffen en papier een geheimzinnige diepte, het werkt als plakmiddel. genoeg de experimenteren dus.

Dit prachtige boek heb ik gekregen van mij Quilten Speciaal groep voor het organiseren van 2 zendingen katoenen stof om te verven. Als groep hebben wij 2 x een grote partij besteld bij de groothandel en ik heb dat thuis uitgemeten en verdeeld, in Nijkerk nam dan ieder haar deel mee. Goede deal om zo vele honderden meters stof goedkoop samen te kopen.
Er komen bij mij thuis dan hele grote rollen aan, die ik verdeel. Daarvoor rol ik de stof uit op de kamervloer. Eerst goed stofzuigen, vanwege de hondenharen en goed dweilen, dan zet ik meters uit op de vloer, 5 meter, 6 meter, 7 meter en dan ontrollen, snijden. Tot slot alles per persoon inpakken in plastic2 opmerkingen:

mia zei

Het boek heb je verdiend, wat een klus is dat geweest.

Hannie de Beer zei

Wat een klus! Dit boek heb je echt verdiend! Heel interessant zo'n deal.
Is het mogelijk dat ik het adres van de groothandel van je krijg?

Zoeken in deze blog