Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

zondag 13 april 2014

Het lijmen van lutradur

mos borduursel
Voor mijn eindwerkstuk werk ik ook met lutradur. In een stuk lutradur komen vlakken met geborduurde stoffen. Hoe zet ik deze verschillende stoffen aan elkaar vast ?

Mijn eerste poging was met plakvlieseline;  gesneden in repen van 1 centimeter breed. Een goede oplossing om de organza en de mull af te werken. Een kant met plakvlieseline bewerkt, krijgt stevigheid, laat zich mooi scherp afsnijden.
Maar helaas, je kunt  lutradur niet te warm strijken, daardoor bevestigt de plakvlieseline zich niet goed. Het hecht niet blijvend. Mijn quilt moet straks ook nog opgerold kunnen worden.

Tweede poging: vastnaaien. Helaas door de grootte van de stukken en het verschil in spanning tussen de textiel en de lutradur gaan de naden trekken. Theoretisch moet dit kunnen, maar het lukt mij niet.


Derde poging: ergens had ik gelezen dat gel medium goed was om lutradur te lijmen. Gelukkig heb ik 2 soorten in huis. Een dure van mijn eigen, om foto's op stof over te brengen. En een goedkope van de Action. Beide mediums uitgeprobeerd.
Die van de Action is voor dit werk het best.
Lutradur op lutradur zit vast. De organza zit vast, katoen zit vast. Zeelon zit vast. Helemaal perfect.
Nu de blokken bevestigen.

6 opmerkingen:

Johanna Faber zei

Fijne week groetjes uit Zweden

Janny de Roo zei

Als je maar vaak genoeg bij de Action komt, kom je ook van alles tegen daar en...tegen weinig geld, dus het proberen waard !
Goeie tip, bedankt Liesbeth !

Aart zei

Het is goed om alle opties uitgeprobeerd te hebben, nu weet je wat de resultaten zijn.
http://quiltaart.blogspot.nl

Jo Huijsman zei

De weg naar het resultaat van je afstudeer project is een bijzonder experiment. Het is een leerproces met hopelijk een resultaat wat voldoet aan je verwachting.

Hannie de Beer zei

Voor ons ook weer leerzaam! Dank je voor het delen van de tips!

miekequilt zei

Een spannende zoektocht, die hopelijk goed eindigt. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Zoeken in deze blog