Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 65 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Daar leef ik me helemaal in uit .

Kado

Ik vind het altijd heel leuk om iets voor iemand te  maken en iets van iemand te krijgen. Een paar jaar geleden deed ik met veel swaps mee. Dit jaar met met Quilten Speciaal cursus  heb ik daar minder tijd voor en ben ik dus wat voorzichtiger om me aan te  melden. Vooral internationale swaps zijn erg leuk, ook al door de internationale contacten.
Hieronder zie je leuke dingen van 2012 en 2013augustus 2013 


Het is al even geleden dat ik op blogger actief was. De laatste week met wat andere blogs bezig en dus ook op mijn eigen blog weer eens even wat schrijven.
Het werken met textiel is deze week weer begonnen. Ik heb weer een verjaardagskaart gemaakt en ik ben bezig met mijn huiswerk voor Quilten Speciaal.
Voor de verjaardag van mijn kleinzoon heb ik deze kroon gemaakt. Het paste bij zijn boerderijtaart.


januari 2013
Mijn kleindochter wordt deze week 2 jaar.

In de advertentie van Bernina zagen we een mooie verjaardagskroon staan. Met hulp (dank aan Nienke en Janneke) heb ik het patroon binnengekregen.
Met stofjes (met dank aan Rian) heb ik deze kroon en het jurkje gemaakt.

De kroon is stevig, doordat ik lutradur 100 gebruikt heb voor de versteviging. Eens weer een andere functie van lutradur. In de beschrijving spraken ze van een vlieseline S133 van Freudenberg, Maar die dikte heb ik nergens kunnen vinden. Lutradur 100 is ook stevig, kan gewassen worden en is niet zwaar


Kerstruil 2012
Katrien heeft ook dit jaar weer een kerstruil georganiseerd. Ik doe nu al voor het derde jaar mee, en iedere keer is het weer leuk en een uitdaging om iets met de letters van het woord KERST te bedenken. Ieder jaar is het een verrassing wat erin het pakket zit dat je krijgt.
Op tweede kerstdag mogen wij de pakketten hier laten zien. Mijn pakket is dit jaar verzorgd door Carine Vanfleteren uit Belgie.  Een prachtig kerstgeschenk met veel eigen gemaakte kadootjes en dat vind ik het allerleukst.K staat Kussentje, Kant en Kerstpatroontje
E = een schattige engeltje
R is een rolmeter in een huisje. (was ik nooit opgekomen)
S -> stof, 2 FQ en een sleutelhanger uiltje
T een tipboek met een verwisselbare omslag, daar kan na een jaar tips, weer een nieuw notitieboek in.

de kerstengel, het leuke kussentje, de lapjes en de kaart met het tipboekje van viltOpen notitieblok, met de uilentassenhanger, de rolmeter en de kantjes,

Mijn pakket is naar Miranda gegaan en dat kun je dus daar bekijken.  Eerlijk gezegd vond ik het heel moeilijk om voor deze duizendpoot, die zoveel leuke dingen zelf maakt en kan, een pakket te maken.November 2012 

Ik heb bij Joke een give-away gewonnen. Deze week kreeg ik dit schattige boekje thuisgestuurd.
Prachtig gemaakt met een echte oude foto of ansichtkaart  met een klavertje vier en een mooie bos rozen vastgehouden door een jongentje.

Joke had ook nog een notitieblokje en een velletje papieren tyvek meegestuurd om mee te experimenteren.

Een verrassing was ook de binnenkant, deze bestaat uit prachtig handgeschept papier. Zo leuk

Joke het is helemaal een schot in de roos, ik ben er erg blij mee.
februari 2012
Hele leuke kadootjes. Het was nog voor mijn verjaardag, maar het kwam wel heel erg goed uit. Er zat namelijk een meter achtergrondstof bij in de kleur romig wit !!!!!! Hoera, dat kan ik goed gebruiken. Het is al gewassen en hangt nu te drogen. Met nog een stofje, en twee bollen mooie wol en wat bedrukte vilt. Wat kan een mens toch blij zijn met textiel !!
Valentijn bedankt !
Gisteravond laat haalde ik een envelop uit de brievenbus. Die mocht ik vanochtend pas open maken.

Een hele leuke kaart met een heel leuk lapje van haar
Omdat ik mijn berichtjes altijd de dag ervoor schrijf, heb ik deze leuke verrassing niet kunnen vermelden.  Vandaag dus een tweede berichtje over deze prachtige zentangelkaart. Wat een leuk idee !!!

En dan ook nog een heel lief hartenlapje. Heel welkom hier in dit jaar dat ik in uit eigen kast winkel en voor de uitdaging sta niets te kopen.

Mijn valentijnsdag is helemaal goed.

Maart 2012
8 maart is internationale vrouwendag, maar 7 maart is het hartjesdag.


Dit hartje heb ik ontvangen van Miranda. De pauw is met vilt geappliqueerd, de ogen in de veren zijn er op geschilderd, een heel origineel hartje!
Miranda bedankt

Het hartje dat ik gemaakt heb is te zien bij Chris.

Via dit bericht kun je dus al 4 personen kijken, ik hoop dat jullie op hun blogs meer verwijzingen vinden.
Geniet er hartelijk van.Mijn eerste swap in 2012 de tassenhanger-uil-ruil

Wat een onmogelijk woord. Els heeft deze ruil georganiseerd.
Het was de bedoeling dat iedereen zijn/haar uiltje op valentijnsdag ontvangt of al ontvangen heeft.
Mijn uiltje is zaterdag aangekomen, en is gemaakt door Laura  Het is een enig uiltje, en zo leuk versierd. Laura dank je wel

Ik heb een uiltje voor Laura gemaakt, maar die is veel eenvoudiger. Toen ik haar versieringen zag, dacht ik meteen YES 
Die lintjes eraan en dat extra bedeltje, maakt het heel leuk.  Laura is dan ook een geweldige frobbelaarster, zoals zij zich zelf noemt.

Het vilten uiltje (links) heb ik voor Laura gemaakt.

Els bedankt voor het organiseren, het was leuk om zoiets voor een ander te maken.

Zoeken in deze blog