Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

zaterdag 14 juni 2014

Eindelijk !

Eindelijk heb ik voor Wim ook een portret gemaakt.

Een paar jaar geleden heb ik een portret gemaakt van mezelf, niet lijkend, maar een soort fantasie portret. De foto gebruik ik ook als profielfoto bij Facebook.
Al die tijd vroeg Wim maar steeds waar blijft mijn portret ?

Ik heb een foto bewerkt in picasa om de schaduwpartijen duidelijk te kunnen zien. Daarna heb ik deze quilt gemaakt. Natuurlijk in het groen, want Wim ziet alles groen. In de achtergrond zijn geliefde bergen met een bosrand.

Na al het werk voor Quilten Speciaal nu dit verzoeknummer klaar.


Hier zie je de achterkant van de top. dat geeft meteen het vele stikwerk van alle randjes, naadjes etc. aan.


Portretten maken intrigeert me, maar het is ook heel moeilijk om een gelijkend portret te krijgen. Heb het eens met een van de kleinkinderen geprobeerd en dat mislukte. Ondertussen heb ik veel gelezen over het maken van portretten en te gebruiken hulpmiddelen.

En het lijkt enigszins, zal nog wel meer familieleden uitproberen.

vrijdag 13 juni 2014

Fibermailgroep met bookpage en Round Robin

Bij de fibermailgroep maken we niet alleen kaarten. Op dit moment lopen er ook 2 andere projecten.
Een Bookpage, zo groot als een A4-tje.

Mijn eerste bookpage heb ik gisteren van Mia gekregen. Hij is prachtig, ik ben nu al benieuwd naar de volgende, maar daarop moet ik nog een maand wachten.

Op een basis van linnen zijn met prachtig King-Tut garen stengels en bladeren gestikt. De klaprozen zijn van  zelf geverfde stofjes gemaakt en geappliqueerd.

De bookpage die ik gemaakt heb is verstuurd, die laat ik volgende week wel zien.We zijn deze maand ook met een Round Robin gestart. De deelneemsters maken een blok van 25 x 25 en versturen het naar de volgende  persoon van de lijst. Deze maakt er een bijpassende rand om en verstuurt het naar de volgende op de lijst, enz. Dit blok is door mij opgestuurd naar Trees.

woensdag 4 juni 2014

Onze vijfling, ze vliegen bijna uit

Afgelopen zaterdag kwam de steenuilenwerkgroep voor de laatste maal consultatiebureau aan huis houden.

De vijf jonge uilen maken het allemaal goed, ze zijn goed gegroeid. Toen de auto aankwam rijden zaten er 2 kleine uiltjes al buiten het nest op hen te wachten. Ze zijn nu zo ver dat ze af en toe naar buiten gaan, de eerste vlieglessen gaan beginnen. Ze moeten leren vliegen en dan leren jagen. Vandaag brachten 6 zwaluwen moederuil een stukje weg, ze kwam te dicht bij hun nest !

maandag 2 juni 2014

Appeltern

Zondag naar Appeltern geweest. Prachtige dag, leuke tentoonstelling in een werkelijk prachtige omgeving.

Lopend van quilt naar quilt veel ideeën opgedaan voor onze tuin, je zou opnieuw willen beginnen. Veel leuke natuurlijke oplossingen, veel insectentorens bijvoorbeeld. Gekke grapjes en prachtige verweerde beelden en houten voorwerpen.

We waren er nooit eerder geweest en nu mijn kleine bescheiden quilt er hing, was dat een goede reden om te gaan. Mijn quilt (rechtsboven) Achterhoeks landschap hing naast een quilt "parel van de Vecht""
Ik had de uitdaging van Marijke van Welzen aangenomen om haar kunstwerken te zoeken door de tentoonstelling heen en te fotograferen. Helaas heb ik maar 6 van de 7 werken kunnen vinden. De jas die jullie in de collage zien staan, is mijn absolute favoriet. Zou ik zo in willen weglopen.

Ik heb daarnaast ook quilts van bekenden gezien van Hannie, van Lisette, van Jo.
En laatst but not least : ik heb een oplossing voor mijn oude schoenen.

Zoeken in deze blog