Wie ben ik

Mijn foto
Vragender, Achterhoek, Netherlands
Ik ben 67 jaar; vrouw van wim, moeder van 4, en van 4 schone kinderen, oma van 5. Wij wonen in de Achterhoek op het platteland. Kleuren brengen fleur in mijn leven. Werken met lapjes en verf is een bijna dagelijkse bezigheid. Reizen doen we ook met veel plezier

donderdag 27 februari 2014

mijmeringen bij water

bookpage voor Gerrie

Bij Els van Baarle had ik een molton onder mijn lappen liggen. Prachtig zachte blauwe tinten juist door het materiaal.
Er waren wat cirkels opgekomen van de doorgedrukte batikwas. De lap riep bij mij associaties met water op. Ik ben dol op water, in onze tuin zijn er 2 vijvers, ik zit graag aan het watertje hier bij de spoorlijn en het bos. Water neemt als het ware mijn gedachten mee, het ruimt zo lekker op.

onderlap bij het batikken
Een deel van de lap is een bookpage voor Gerrie geworden. Met andere stoffen en draden doorgestikt en geborduurd.
Tot slot met puffpaint bewerkt.

achterkant


Een ander deel van de lap is een kaart voor Rijswijk geworden.  In combinatie met wat restanten andere stof die op mijn werktafel lagen. De Mailart tentoonstelling, waarbij ze ook groepen uitnodigen mee te doen. Je kunt nog insturen tot 15 maart, dus......

dinsdag 25 februari 2014

van alles wat....

Wat hadden we zaterdag een gezellige dag met Quilten Speciaal. We zijn die dag in 2 groepen aan het werk gegaan. Ieder lid van de groep moest een les of workshopje voor bereiden en uitvoeren, in het kader van didactische vaardigheden.
Ik had compositie als thema en ik  heb  de 10 regels over compositie van Molly Bang verteld en gedemonstreerd. Er waren zulke leuke opdrachten, ik heb genoten. Een ervan was anders werken met klei. We hadden kleuren uitgezocht en zijn al onze docenten langs gegaan : bijvoorbeeld maak er structuur in, overlap de kleuren.  Dit was mijn kleiwerkje. We hebben van alles gedaan, inspiratiekaarten gemaakt, lapjes gespeld, op zoek gegaan naar de bron van onze inspiratie.......


's middags moesten we onszelf en ons werk presenteren aan Hannie Spierenburg. Naar aanleiding van ons verhaal gaf zij ons aan het eind van de middag onze persoonlijke opdracht voor ons eindwerkstuk. Dit komt in september op de AT tentoonstelling van het Quiltersgilde te hangen in Arnhem.
Heb ik geen foto van mijn eigen tafel, wel van de tafel van anderen.  Maar hier een collage van mijn werkstukken van de cursusSleutelwoorden voor mijn eindopdracht zijn: groot, transparant, kleurrijk, structuren. Het brainstormen is al begonnen.


dinsdag 18 februari 2014

Boek bijna compleet


Vandaag mijn op een na laatste bookpage ontvangen van Anita.

Een prachtig landschapje op een zelf geverfd groen/blauw/geel lapje. Licht met de machine doorgequilt en daarna intensief geborduurt, zodat er een prachtige weide met bloemen ontstaat.  


De achterkant in bijpassende stijl met een heel leuk zelf gemaakt kaartje, waarop Anita uitlegt hoe ze de bookpage gemaakt heeft.
De post uit de brievenbus halen, was al een pleziertje.
 Mijn boekje wordt een prachtige verzameling van landschapjes.

Zoeken in deze blog